Crnogorski derbi u 19. kolu ABA lige: Mornar u Topolici dočekuje Budućnost

odjva mornar 5

Sve je spremno za utakmicu 19. kola ABA lige između Mornara i Budućnosti Voli. Očekuje se da će dvorana „Topolica“ biti ispunjena kao kada su u njoj, na početku sezone, gostovali Partizan i Crvena zvezda.


U Mornaru su se u miru pripremali za crnogorski derbi. Poslije puta u Litvaniju imali su na raspolaganju tri dana. Budućnost dočekuju pojačani dvojicom bivših igrača podgoričkog tima Čedomirom Vitkovcem i Džermejnom Andersonom, ali i hendikepirani zbog povreda Džonsa i Elisa koje su zadobili protiv Juventusa u Litvaniji.

"Za nas je utakmica protiv Budućnosti kao i svaka druga. U poziciji smo da, ukoliko želimo opstanak u ABAligi, a želimo svim srcem, jednostavno, na svom terenu razmišljamo samo o pobjedi, bez obzira na snagu rivala. Znamo da nas očekuje težak i neizvjestan meč sa Podgoričanima, ali vjerujemo u svoje snage i motivisanost ekipe. Mislim da će publika, u svakom slučaju, uživati u obostrano dobroj igri i zanimljivoj utakmici. Nismo imali previše vremena za treninge pred ovaj meč, ali mislim da smo ga dobro iskoristili i da su se novajlije, koliko-toliko, uklopile. Naravo, ne možemo previše očekivati od Vitkovca i Andersona već na debiju, ali sam siguran da će nam biti od velike koristi do kraja sezone u kojoj nam je prioritet svih prioriteta opstanak u ABA ligi", informisao je trener Mornara Đorđije Pavićević.

Mornar i Budućnost sastali su se dva puta ove sezone i oba puta su trijumfovali Podgoričani. U pripremnom periodu odigrali su meč u Baru, u finalu memorijalnog turnira „Ljubo Jovanović“ (83:69), a u šestom kolu ABA lige u Podgorici bilo je 85:68. U međuvremenu, stvari su se izmijenile,Vlado Šćepanović odavno nije na klupi Budućnosti, a Mornar je kroz dobre igre u Ligi šampiona i ABA ligi stekao neophodno samopouzdanje. Dovoljno je reći da je u dva posljednja meča u „Topolici“, protiv Cibone i Olimpije, uklnjižio dvije pobjede, uz količnik: plus 58!

"Ne razmišljamoo koš količniku, dobro bi nam došla i minimalna pobjeda. Za nju je recept jasan: odigrati odbranu punom snagom, na najvišem mogućem nivou i ne dozvoliti pad u igri svih 40 minuta.Uz pomoć publike mislim da možemo do pobjede", optimista je kapiten Mornara Marko Mijović.

U prošloj sezoni Mornar i Budućnost su odigrali pet neizvjesnih utakmica, u finalu kupa jednu i četiri u finalu plej ofa. Podgoričani su, po običaju, uzeli oba trofeja, ali odavno do njih nisu došli na teži način, sa mnogo prolivenog znoja, Mornar je bio ravnopravan rival. Jedinu pobjedu u finalu plej ofa Mornar je ostvario u „Morači“, navijači vjeruju da je došlo vrijeme da Budućnost padne i u „Topolici“.

Izvjesno je da u Mornaru neće biti povrijeđenog Džonsa, a pod znakom pitanja je i Elis.

Sjutrašnja utakmica u dvorani „Topolica“ počinje u 17 časova. Cijene ulaznica nisu mijenjane ni za crnogorski derbi: tribine dva eura, parter tri.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar