Trifke uzeo medalju na Torniku!

trifke Tornik gaunhil 1

U izuzetno jakoj konkurenciji na međunarodnoj daunhil trci “Tornik open 2016” na Zlatiboru u Srbiji, biciklisti barskog “Mornara” ostvarili su danas izuzetan uspjeh: predsjednik kluba i takmičar Aleksandar Trifunović, popularni Trifke, osvojio je bronzanu medalju u klasi masters najstarijih, a Nemanja Barjaktarević je u klasi junior bio šesti u generalnom plasmanu!

“Nemanja je vozio za juniore do 17 godina i ostvario vrijeme 3.36 a rekord staze je inače bio 3, 29! Njegovo vrijeme sve govori, organizator i daunhileri znaju što je to, sve čestitke ! Ja sam išao 4,12, bez obzira na pad na samom startu trke”, priča za Jedro sa lica mjesta Trifke.

Treći licencirani član “Mornara” koji je vozio na Torniku, Trifketov sin Dragutin, takođe junior, dva dana zaredom je imao peh, i na probi i u takmičarskoj trci. Juče je imao težak pad na ciljnom skoku, zbog kojeg je završio u užičkoj bolnici, na svu sreću, bez težih posljedica.

“Veliko hvala medicinskom osoblju i ekipi Gorske sluzbe spasa sa Tornika na ažurnosti i profesionalnom djelovanju oko Dragutina! On je i poslije teškog pada danas vozio finalnu vožnju i postigao dobro vrijeme 4,02 na kvalifikacijama, a onda mu je 200 metara prije cilja glavne trke pukla guma”, dodao je Trifke.

U organizaciji novosadskog “Full control” kluba, Tornik Open je bio pravi spektakl na stazi profesionalnog daunhil tipa. Iz svih ex-Yu krajeva bilo je preko 50 veoma kvalitetnih takmičara, opšti utisak- trka je protekla odlično!

“Potpuno sam zadovoljan našim rezultatima, a ispred “Mornara” zahvaljujem se na gostoprimstvu “Full Control”-u, upravniku skijališta Tornik – Zlatibor i svim ostalim ljudima koji su nas ugostili . Hvala i svim kolegama biciklistima koji su nam izašli u susret sa rezervnim dijelovima koji su nam bili neophodni za trku i posebno hvala Petru Grabežu za dres najjaceg enduro downhil kluba u Srbiji! Ukoliko bude finansijske podrške, pozvan sam da sa Ski centrom Tornik organizujem međunarodnu enduro trku po ugledu na svjetske trke te kategorije”, zaključio je Trifunović.

Sljedeće takmičenje na kojem će nastupiti je promotivna trka na Žabljaku 13. i 14. Avgusta, potom slijedi međunarodna trka na Trebevicću u Sarajevu, i ako bude pomoći grada, u septembru slijedi ovakva trka na Sutormanu. Zatvaranje sezone je krajem septembra, “urban daunhil” trka u novosadskom Bukovcu.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar