Savjet MZ Spič-Sutomore pisao institucijama!

Sutomore 3D trg

Pismo prenosimo integralno...

Savjet mjesne zajednice Spič – Sutomore obratio se čelnicima institucija koje realizuju projekat izgradnje šetališta i trga u Sutomoru, predsjedniku opštine Bar Dušanu Raičeviću, vd direktoru Uprave javnih radova Boru Lučiću i direktoru Javnog preduzeća „Morsko dobro Crne Gore“ Predragu Jelušiću sa inicijativom za što skorije pokretanje tenderskih procedura za izgradnju trga, što je naredna faza velikog projekta koji se trenutno izvodi u Sutomoru.

Imajući u vidu značaj koji izgradnja šetališta i trga ima za stanovnike Sutomora, turističku privredu Bara, a tako i za Crnu Goru, jer se dobija jedan potpuno novi turistički proizvod, Savjet mjesne zajednice Spič – Sutomore je na sjednici održanoj 8. februara zaključio da radove na izgradnji trga treba početi odmah, u skladu sa prihvaćenom projektnom dokumentacijom, i paralelno sa aktuelnim radovima na šetalištu, kako bi cjelina koju predstavljaju šetalište i trg što prije dobila svoj potpuno novi, moderan izgled i ostvarivala benefite za lokalnu i širu zajednicu.

Članovi Savjeta jednoglasno su donijeli odluku da se apel za pokretanje procedura za realizaciju naredne faze projekta, koja podrazumijeva započinjanje tenderskih procedura za izbor izvođača radova, uputi institucijama koje sprovode i finansiraju izgradnju ovog značajnog projekta za Sutomore. Uz to, istakli su spremnost da budu na raspolaganju svim učesnicima u realizaciji projekta.

Građani Sutomora sa radošću očekuju završetak radova na šetalištu, što je prva od četiri faze izgradnje na tom potezu, i zajedno sa mjesnom zajednicom nadaju se značajnoj promjeni koju će Sutomore dobiti izgradnjom rive i pratećih sadržaja u mediteranskom stilu, za koji smatraju da je projekat stoljeća za ovaj kraj rivijere Crne Gore.

Pismo institucijama potpisuje Frano Vuksanović,predsjednik u ime Savjeta MZ Spič – Sutomore

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar