×

Greška

[sigplus] Critical error: Image gallery folder art/2016/12/labud is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

[sigplus] Critical error: Image gallery folder art/2016/12/labud is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

foto bu labud lochar 8

Sitan je sat a nesanicu koristim za interesantan razgovor sa kolegom po strasti prema fotografiji. Zove se Labud Lončar, rođen prije 52 godina u Ivangradu, živi u Baru.

Piše: Anto Bakovć


“Fotografijom se bavim od svoje četrnaeste godine kada sam u vojnoj školi u Sarajevu obukao uniformu ... Javna „vojna tajna“ je bila ta da skoro svaki pitomac u svom ormariću ima i jednu „Smenu 8“, kuca mi Labud.

Tako započinje naš ponoćni razgovor koji vodimo u inboksu fejbuka.

“Moj omiljeni aparat je Canon EOS. Ranije nijesam mogao da se posvetim mnogim od svojih hobija zbog prirode svog posla ali odlaskom u penziju prije deset godina to se promijenilo. Omiljena tema mi je Obala. Svi se nekako vraćamo obali. I pomorci, i turisti, i obični ljudi kada izađu na obalu da se odmore i misli razbistre. Svaku fotografiju smatram istorijskim materijalom. Fasciniraju me stare fotografije. Inače sam po vokaciji pjesnik. Član mnogih udruženja. Pa na književnim večerima pored zbirki poezije sa mnom je i foto aparat kojim beležim te trenutke i mnogi me smatraju fotografom a ne i pjesnikom. Aparat se vidi u rukama, knjiga manje...”, dodaje Labud.

Nemam šta da mu dodam, ali podstičem ga da priča dalje. Umjetnik se ne otvara svake noći, znam to dobro i “hvatam talas”.

“Fotografije mi se objavljuju na mnogim portalima a moj omiljeni portal je „Pokazivač“ gdje se svake nedelje objavi po jedna moja slika i pjesma. U Crnoj Gori to je portal „Moja Crna Gora“ koji je za 2017.god. štampao kalendar i uvrstio jednu moju sliku za mjesec Avgust”, kaže Labud I nastavlja “Van svih kategorija,moje omiljeno fotkanje je fotografisanje moja unuka Lidija. Fotografije objavljujem na mnogim fejs grupama koje se bave fotografijom a pored toga vodim i svoju grupu “Labud & prijatelji - lijepa fotografija”.

Onda odjednom prekida I kaže mi “Anto, ja te udavih. Ako sam prećerao oprosti”.

Odgovaram mu “naprotiv”. Dodajem da mnogo toga o njemu nisam znao do ovog razlogovora. Pitam ga za pjesme.

“Da imam svoju NVO "Nekazano". Međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umjetnika. Objavio sam dvije knjige poezije. "Rođenje suze" i " Ostavljanja". Bio sam Urednik dva zbornika poezije i to "Umjetnost bez granica" i "Nekazano", objašnjava mi Labud.

Potom nastavlja...

“Moje pjesme su izašle u dvadesetak zbornika i almanaha poezije. Osvojio sam prvo mjesto kod "Društva živih pjesnika" koje broji oko 5000 članova i kao nagradu očekujem i januaru 2017.god. objavljivanje treće zbirke pjesama sa naslovom " Na poleđini sna", završava drugo I kolega po strasti prema fotografiji.

I tako pobjegosno ponoći. Na kraju razgovora šalje mi fotografije za galeriju. Na moju radost, a nadam se i naših čitalaca. Uživajte:

{galerija}art/2016/12/labud{/galerija}

Posljednje vijesti

Thumbnail Policija u Baru podnijela nadležnom sudu za prekršaje zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka...
Više u kategorijama: Info  Sport  Info  Art  

porez bar me

Jedro 320x250

rel ton

AD Marina Logo

vodovod bar

baneb novi

galerija podova

JPMD 320

komunalno

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

baneb jedro

TO BAR

ave tours 1

Klime Baković

djokic

baner Adria

Logo MPF

tobar