Aktivnosti JP Morsko dobro na sprječavanju erozije plaže na Adi Bojani

kucice ada 2

U Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom Crne Gore danas je održano javno otvaranje ponuda za odabir izvođača radova po Projektu hitnih interventnih radova u cilju zaustavljanja erozije plaže na zapadnom dijelu Ade Bojane, a koji je uradio profesor Sava Petković.

Pristigle su dvije ponude, a odabrani izvođač radova će imati zadatak da u narednih nekoliko dana počne sa radovima koje je neophodno uraditi prije očekivanog nevremena u zimskim mjesecima. Projektom je predviđena nabavka, pakovanje i transport 1 500 džambo vreća za pakovanje pijeska (džambo vreće punjene pijeskom koje se koriste u hidrotehnici, a posebno za odbranu od poplava ili zaštitu morskih obala od erozija) za pravljenje napera dužine 130 metara na zapadnom kraju plaže Ada Bojana. Za ovaj posao Javno preduzećepredvidjelo je 50.000,00 €.

U medjuvremenu, juče su u koordinaciji Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore i Opštine Ulcinj počeli i radovi na žaštiti objekata Ulcinjske rivijere na Adi Bojani. Javno preduzeće i Opština Ulcinj su se odazvale zahtjevu za pomoćdirekotra HG Ulcinjska rivijera, u kojem su se pozvali na nedostatak sredstava da zaštite i osiguraju objekte u vlasništvu ove hotelske grupacije.

kucice ada 1

Opština Ulcinj je učestvovala u nabavci kamena potrebnog za pravljenje lukobrana ispred ugroženih objekata, a Javno preduzeće vrši transport i postavljanje 30 kamiona kamene mase (540 m3) i vreća sa pijeskom ispred kamenih nabačaja. Radovi na terenu su u toku, a ukupna vrijednost ovog posla iznosi cca 22.000,00 €.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je u predlogu Plana korišćenja sredstava za 2021. godinu opredjelilo 300.000,00 € za realizaciju Studije zaštite i revitalizacije plaže na Adi Bojani, saopšteno je iz JP za upravljanje
morskim dobrom Crne Gore

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar