Pjesnik-Svetionik br 3.

lončar l

Međunarodno udruždne književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano” iz Bara objavilo je zajedničku zbirku ljubavne poezije Pjesnik – Svetionik 3”.

U ovoj bogatoj knjizi zastupljena su sto dvadeset autora iz petnaestak zemalja svijeta.

Pored autora iz Crne Gore tu su zastupljeni pjesnici iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Poljske,Švajcarske, Rusije, Makedonije, Bugarske, Turske,Italije, Španije, Kanade, Holandije, Švedske... Knjiga je sastavni dio međunarodnog festivala ljubavne poezije koji se već treća godine održava u Baru. Ove godine zbog epidemije koronavirusa pitanje je dali će se festival održati.

Planirani specijlni gost ovogodišnjeg festivala je veliki španki pjesnik Horhe Husto Pardon, koji je ove godine nominovan za Nobelovu nagradu i koji se radovao dolasku u Bar i Crnu Goru. Uprkos složenoj epidemiološkoj situaciji od svih autora zastupljenih u knjizi iskazana je spremnost da doputuju na festival i po treći out obiđu zidine starog grada Bara, Staru maslinu, Volujicu, Skadarsko jezero i da uživaju družeći se skupa u ljepotama i specijalitetima narodne kuhinje Bara.

- Kao odgovorno udruženje prije svega vodimo računa o opštem zdravlju i zdravlju autora zastupljenih u ovoj jedinstvenoj knjizi. Pa smo iz tog razloga odložili održavanje Festivala za neko sigurnije vrijeme koje je pred nama. Nadamo se da će to biti što skorije , naravno ako se normalizuje situacija sa koronavirusom. Mnogi naši prijatelji iz Poljske, Kanade i Turske bili su prinuđeni da vrate već kupljene avio karte, što najbolje govori koliko su vjerovali i radovali se našem festivalu. U ovom projektu ostvarili smo veoma važan cilj a to je da smo u ovoj knjizi objavili pjesme naših srednjoškolaca iz Bara i time im dali snažnu podršku za njino dalje stvaranje. Tako su se pored već afirmisanih i eminentnih stvaraoca i kandidatea za Nobela, H. H. Padrona, u knjizi našla imena naših učenica Andree Marković, Anđele Bujić i Dragane Stijović. Samom tom činjenicom mi smo prezadovoljni i smatramo projekat uspješnim pa i ako se zbog epidemije korone festival ne održi. Mladi stvaraoci su naš prvenstveni zadatak i u tome je sav smisao postojanja našeg udruženja „Nekazano” a to je rad sa mladim ljudima i rad na njihovoj afirmaciji u svijetu i svijetlu poezije – kazao je u Labud N. Lončar, predsjednik udruženja Nekazano.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar