akademmijja

Sinoć je na platou caffe-bara „Azzuro“ barski rock band „AkademiA“ u Baru otpočeo ljetnju koncertnu sezonu.

„Iako je, svih prethodnih godina, u ovo vrijeme grupa imala iza sebe stotinjak nastupa od maja do avgusta, situacija sa koronavirusom je učinila da smo praktično bili u ilegali sve do sinoć. Naravno, željni smo nastupa, ali još i više našeg uobičajenog kontakta s publikom. Za ovu priliku i početak mini turneje koju smo nazvali 'Privedite muziku', malo smo promijenili repertoar, pa je u prvom 'sporijem' dijelu bilo i skoro zaboravljenih pjesama 'Bijelog dugmeta', numera 'Pink Floyda', 'Ekaterine velike' i 'Azre' koje 'Akademia' ne izvodi prečesto, funky obrada Šabana Bajramovića, da bismo se nakon toga vratili u svoj kolosjek, na domaće rock hitove“, rekao je Božidar Gagović, vođa rock banda „Akademia“.

a gagovic

On je najavio skorašnji izlazak drugog CD-a, pod nazivom „Retrospektiva 2016-2021 (Brz razvoj koči...)“, i njegovu promociju koja će biti organizovana 20. avgusta.

„Riječ je o prvom 'regularnom' albumu naše grupe, jer je prvi bio samizdat. Na njemu će se naći sve pjesme nastale za posljednjih pet godina, pa i one koje smo u studijima završavali za vrijeme koronaizolacije. Iza albuma je stalo Ministarstvo kulture Crne Gore, u okviru projekta 'Živimo kulturu'“, istakao je Gagović.

Posljednje vijesti

Thumbnail Laboratorije Instituta za javno zdravlje su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 673...
Više u kategorijama: Info  Sport  Obale  Sport  Info  

opstina bar 2

Jedro 320x250

cerovo 2020 09

turisticka organizacija bar

kalamper

stara carsija

vodovod bar

AD template klikom do plaze 1

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

ave tours 2020

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar