Predstavljena mapa puta za stari barski maslinjak Džidžarin

mapppa 3

Kancelarija za upravljanje projektima Opštine Bar predstavila je prvu turističku mapu puta starih maslina maslinjaka Džidžarin nadomak Starog Bara, namijenjenu turistima koji žele da obiđu i dožive do sad neposjećivane ljepote barskih maslinjaka.

Ova mapa urađena je u okviru projekta prekogranične saradnje Cross Border Ol, finasiranog preko programa Interreg Italija-Albanija-Crna Gora.

„Posjetioci koji obilaze Stari grad Bar ni ne slute kakve se ljepote nalaze u njegovoj neposrednoj blizini – u maslinjaku. Osnovna ideja je bila da turistički valorizujemo maslinjak na način što ćemo ga predstaviti na mapi zajedno sa već valorizovanim kulturnim lokacijama i drugim atrakcijama u Baru, i posjetioce sa ovih lokacija usmjeriti i ka putu maslina“, kazala je šefica Kancelarije Ana Živanović.

mapppa 1

Ona je izrazila uvjerenje da će ova mapa služiti posjetiocima Bara za bolje upoznavanje grada i njegovih prirodnih resursa, ali i turističkim agencijama kao dobra ideja za kreiranje novih izletničkih tura. Mapa puta starih maslina biće uspješan alat za dodatnu promociju Bara i valorizaciju puta maslina i agro-turizma.

Barska mapa puta starih maslina daje prikaz uže lokacije maslinjaka, Stari grad, ostatke kulturno-istorijskih dobara, kamene mostove i česme, izvorište Kajnak, Stari mlin i 23 stare masline, kao i širi prikaz centra Bara s vjerno ilustrovanim kulturnim lokacijama i atrakcijama gradskog jezgra. Stare masline će biti obilježene i na terenu informativnim tablama s podacima o stablima, njihovoj procijenjenoj starosti i geografskim koordinatama.

mapppa 2

Na današnjem predstavljanju, mapa puta starih maslina je distribuirana subjektima turističke privrede i institucijama kulture - Turističkoj organizaciji Bara, Kulturnom centru, hotelijerima i turističkim agencijama, kako bi bila dalje distribuirana turistima tokom ove i naredne godine. Zainteresovani turistički poslenici koji žele da obezbijede mape za svoje goste, moći će to da urade i nakon predstavljanja mape, u kontaktu sa Kancelarijom za upravljanje projektima Opštine Bar.

urban radio

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar