Morsko dobro saniralo parapet u Sutomoru

zzidd 2

Sanacija parapetnog zida u Sutomoru je  za dan dva završena.

Uskoro nastavak radova na uređenju šetalista i trga

JP Morsko dobro ovih dana privodi kraju sanaciju potpornog, parapetnog zida na obali u Sutomoru. Direktor, Predrag Jelušić, najavio je uskoro i nastavak II faze zahtjevnih radova na uređenju šetališta i trga u ovoj, najposjećenijoj turističkoj destinaciji barske opštine. Ukupna vrijednost investicije, koja će u potpunosti promijeniti izgled Sutomora i značajno unaprijediti turističku ponudu, jeste 5 i po miliona eura.

Narednih dana građevinska kompanija “Đokić group” doo, u potpunosti će završiti radove na parapetnom zidu u Sutomoru, dužine 12 i visine 5 metara. Investicija je izuzetno važna, kako ističu u preduzeću Morsko dobro, zbog stabilizacije terena i proširenja plažnog prostora.

zzidd 3

“Prošle godine, u novembru, došlo je do odronjavanja zida, usljed vremenskih nepogoda. Mi smo odmah ozbiljno pristupili pripremama za njegovu sanaciju, jer je prijetilo urušavanje kompletnog platoa iznad zaštitnog zida, što bi prouzokovalo dodatne štete”, kazao je Nikola Deletić, građevinski inženjer u JP “Morsko dobro”, koji je istakao da je za taj posao izdvojeno 12.500 €.

Iduće nedjelje biće rangirana tri ponuđača za izvođenje radova u, II fazi, na uređenju šetališta i trga.

“Prostor obuhvata 26.000 m2 površine, a ukupna vrijednost investicije jeste 5 i po miliona eura. U drugoj fazi biće realizovani radovi vrijednosti milion eura. Projekat se uklapa u zajednički cilj Opštine Bar, Vlade Crne Gore i Morskog dobra da na adekvatan način uređujemo atraktivne prostore na našoj obali. Integralno upravljanje obalnim prostorom je dio naše strategije kako bi poboljšali infrastrukturu, a ambijentalni izgled i turističku ponudu podigli na znatno viši nivo”, kazao je za Radio Bar i Bar info Predrag Jelušić, direktor JP “Morsko dobro”, koji je naglasio da će Sutomore, pa time i Bar, biti transformisani na najbolji način.

zzidd 1

“Svi koji žive u Sutomoru i bave se privrednom djelatnošću, trebalo bi da budu ponosni na ovaj projekat, jer će on značiti dodatni kvalitet ugostiteljima, izdavaocima privatnog smještaja i hotelijerima. Sutomore će postati prepoznatljiv turistički centar i doživjeti transformaciju, izgledno i funkcionalno, kao, svojevremeno, Tivat”, istakao je Jelušić.

“Korona kriza”, prolongiraće neke, ali ne i najvažnije projekte u zoni Morsko dobra, jer, kako navodi Jelušić, Nacionalno koordinaciono tijelo je imalo sluha i razumijevanja za sve aktivnosti koje se tiču javnih radova, projektne dokumentacije i građevinskih intervencija.

O radovima pisali smo na https://www.jedro.bar/obale/7570-sutomore-danas-radovi-teku-po-planu

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

stara carsija

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar