Počinje sanacija oštećenog obalnog zida u zaleđu plaže u Sutomoru

zid st

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore će u narednim danima izvršiti sanaciju oštećenog obalnog zida ispod hotela “Galeb” u zalađu plaže u Sutomoru, koji se urušio usljed jakog nevremena protekle zime.

Izabrani izvođač radova na ovom poslu je d.o.o. “Đokić group” iz Bara, a isti je krajem prošle sedmice uveden u posao od strane Javnog preduzeća. Radovi će obuhvatiti izgradnju novog armirano - betonskog zida dužine 10 metara, prateći pravac postojećeg (zbog očuvanja vlasničkih prava), visine 4.5 metra, sa armirano betonskom temeljnom stopom širine 1,80 metara i visine 1,00 metar.

urusen zid st

Posao se sprovodi u okviru Plana hitnih sanacija i intervencija na obalnoj infrastrukturi, čijim urušavanjem je prvenstveno ugrožena bezbjednost prolaznika i smanjena funkcionalnost zaštitnih i potpornih obalnih utvrda.

Vrijednost ovog posla iznosi 12.610,00 eura sa uračunatim PDV-om, a rok za završetak posla je 25 kalendarskih dana.

Izabrani izvođač radova je dužan da poštuje mjeru Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti koja se odnosi na obavezu pravnih i fizičkih lica koja obavljaju građevinske radove da organizuju rad na način koji obezbjeđuje poštovanje epidemioloških mjera, posebno poštujući socijalnu distancu između zaposlenih i drugih mjera zaštite i zdravlja na radu.

Morsko dobro dugi

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar