×

Greška

[sigplus] Critical error: Image gallery folder obale/2016/11/kostanijada is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

[sigplus] Critical error: Image gallery folder obale/2016/11/kostanijada is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

OSTROS

Mjesec jubileja barskih fešti otvorilo je danas X izdanje Koštanijade, najveće i najpopularnije manifestacije barske Krajine u kojoj se nalazi preko 20.000 stabala kestena-koštanja.

U organizaciji MZ Ostros, Opštine Bar i Turističke organizacije Bar, u Ostros su se danas po lijepom vremenu sjatili brojni posjetioci iz barske i ulcinjske, ali i skadarske opštine, koji su podjednako uživali u bogatom kulturno umjetničkom programu i u najrazličitijim đakonijama od koštanja, te drugim lokalnim specijalitetima izloženim na štandovima.

“Ostros je uvijek bio most saradnje između susjednih opština Bara i Skadra. ova mjesna zajednica ima ogromne potencijale, i Opština će ovdje nastaviti da gradi i ulaže. Sa direkcijom za saobraćaj već imamo dogovoren projekat rekonstrukcije puta od Virpazara do Ostrosa, zajedno sa agencijom TIKA turske Vlade učestvovaćemo u realizaciji projekta vodosnadbijevanja krajinskog područja", rekao je pored ostalog predsjednik barske Opštine dr Zoran Srzentić koji je otvorio Koštanijadu.

Goste i domaćine pozdravili su i predsjednik Odbora MZ Ostros Vebija Dodić i direktorka TO Bar Neda Ivanović.

Na više od 50 štandova u centru Ostrosa, ljubazni domaćini su pored koštanja izložili domaći sir, bijeli i crni luk, čuveni krajinski duvan, masline, divlje i pitome šipkove, japanske jabuke, suve smokve, sirupe od šipka... .

U muzičkom programu su nastupili Merima Njegomir, Muzafer Kolić, Pljevaljski tamburaši, Đusta Vuljaj i orkestar Omera Hodžića, nastupile su i mažoretke. Na platou je organizovana degustacija pečenih i kuvanih kestena, a gratis su dijeljeni riba i priganice.

Kilogram koštanja prodavan je od 1,5 do 2 eura, kilogram duvana 15 eura, vijenac bijelog luka pet eura, ubranih maslina 1,5 eura...Ova manifestacija komercijalno-turističkog karaktera održana je u oviru programa svečanog obilježavanja Dana Opštine Bar.

Bolje od bilo kakvih riječi, atmosferu Koštanijade dočaravaju fotografije barbe Jedra Anta Bakovića. Uživajte...

{galerija}obale/2016/11/kostanijada{/galerija}

Posljednje vijesti

Litije
16.02.
Thumbnail Sve tvrdnje da su u litijama u većini neprijatelji Crne Gore i njene državnosti, velikosrpski...
Više u kategorijama: Kolumna  Obale  Art  Sport  

porez bar me

Jedro 320x250

cerovo

AD Marina Logo

vodovod bar

baneb novi

galerija podova

JPMD 320

komunalno

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

baneb jedro

TO BAR

ave tours 1

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar