Posjeta djece “Tivatskim solilima”

md jp 1

Nakon zajedničke inicijative, Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore i Parka prirode “Piva” za organizaciju uzajamnih posjeta djece školskog uzrasta u cilju upoznavanja zaštićenih područja Dinarskog luka, danas je posebni rezervat prirode “Tivatska solila” posjetilo 46 učenika i 3 nastavnika JU Obrazovnog centra iz Plužina, te zaposleni u Parku prirode "Piva".


Posjeta rezervatu prirode "Tivatska solila" obuhatila je edukativnu šetnju i posmatranje ptica u pratnji stručnih vodiča iz Službe za održivi razvoj morskog dobra. Nakon obilaska rezervata, kompanija "Porto Montenegro" je za djecu organizovala posjetu pomorskom muzeju u Tivtu.

md jp 2

Posjeta se završila organizacijom edukativne origami radionice u okviru koje su učenici pravili životinje od papira. Za sami kraj druženja, organizovan je kviz o značaju zaštićenih područja kao što su Rezervat prirode "Solila" i Park prirode “Piva”, a najboljim timovima su dodijeljene prikladne nagrade.

Povodom obilježavanja Dana Dinarida, 07. oktobar 2019.godine, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom i Park prirode "Piva" inicirali su uspostavljanje saradnje i oraganizaciju uzajamnih posjeta u cilju promocije zaštićenih dobara. Tada su u organizaciji Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom oko 50 učenika i nastavnika OŠ "Branko Brinić" iz Radovića te predstavnici opštine Tivat i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom posjetili Park prirode "Piva" i upoznali se sa prirodnim i kulturnim vrijednostima tog kraja.

Mrežu Parkova Dinarida čini 95 zaštićenih područja iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije. Članovi Parkova Dinarida su takođe i fizička lica, ljubitelji prirode i prijatelji mreže od njenog osnivanja. Posebni rezervat prirode “Tivatska solila” 2018. godine postao je član ove asocijacije.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar