skauti 6

Međunarodni dan mira , 21. septembar , mlađi i stariji izviđači i planinke članovi Izviđačkog odreda “Jadran” iz Bara su obilježili vikend kampovanjem u Boljevićima pored Skadarskog jezera .

Povodom jednog od segmenata svoga plana rada članovi Izviđačkog odreda “Jadran” su iskoristili ovo kampovanje kao prezentaciju aktivnosti za kulturu mira i nenasilja . Cilj kampovanja je bio da se raznovrsnost učenja, dijalog, uzajamno poštovanje i saradnja shvate kao osnovni faktori koji uključuju mir i toleranciju .

skauti 1

Učesnici ovog kampovanja su kroz konkretne aktivnosti kao što su priprema obroka , aktivnosti u prirodi , saradnja u podizanju i održavanju kamp logora podizali svijest o potrebi međusobne tolerancije , saradnje i mira kako bi sve aktivnosti bile uspješno realizovane . Dio učesnika kampa je bio zadužen za pripremanje čaja od biljaka koje su dostupne u ovom trenutku u prirodi , dio je pripremao i servirao obroke , neki su vodili računa o higijeni kampa .

skauti 2

Grupa mlađih izviđača i planinki je obilazila pješačke staze kroz šumu pored jezera a stariji izviđači i planinke su imali improvizovano planinarenje gdje su se od tvrđave Besac pomažući jedno drugom spustili do Boljevića .

skauti 5

Ujedinjene nacije su utvrdile Međunarodni dan mira u cilju podizanja svesti o važnosti uspostavljanja i održavanja mira između pojedinaca i nacija.

Izviđački odred “Jadran” je na ovaj način pružio podršku ovom značajnom međunarodnom danu .

Posljednje vijesti

Thumbnail Crna Gora je trenutno bez oboljelih od koronavirusa i u ovom trenutku nema ni aktivnih slučajeva...
Više u kategorijama: Info  Obale  Info  

opstina bar 2

Jedro 320x250

cerovo

turisticka organizacija bar

kalamper

baneb novi

vodovod bar

JPMD 320

komunalno

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

AD Marina Logo

ave tours 1

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar