skauti 6

Međunarodni dan mira , 21. septembar , mlađi i stariji izviđači i planinke članovi Izviđačkog odreda “Jadran” iz Bara su obilježili vikend kampovanjem u Boljevićima pored Skadarskog jezera .

Povodom jednog od segmenata svoga plana rada članovi Izviđačkog odreda “Jadran” su iskoristili ovo kampovanje kao prezentaciju aktivnosti za kulturu mira i nenasilja . Cilj kampovanja je bio da se raznovrsnost učenja, dijalog, uzajamno poštovanje i saradnja shvate kao osnovni faktori koji uključuju mir i toleranciju .

skauti 1

Učesnici ovog kampovanja su kroz konkretne aktivnosti kao što su priprema obroka , aktivnosti u prirodi , saradnja u podizanju i održavanju kamp logora podizali svijest o potrebi međusobne tolerancije , saradnje i mira kako bi sve aktivnosti bile uspješno realizovane . Dio učesnika kampa je bio zadužen za pripremanje čaja od biljaka koje su dostupne u ovom trenutku u prirodi , dio je pripremao i servirao obroke , neki su vodili računa o higijeni kampa .

skauti 2

Grupa mlađih izviđača i planinki je obilazila pješačke staze kroz šumu pored jezera a stariji izviđači i planinke su imali improvizovano planinarenje gdje su se od tvrđave Besac pomažući jedno drugom spustili do Boljevića .

skauti 5

Ujedinjene nacije su utvrdile Međunarodni dan mira u cilju podizanja svesti o važnosti uspostavljanja i održavanja mira između pojedinaca i nacija.

Izviđački odred “Jadran” je na ovaj način pružio podršku ovom značajnom međunarodnom danu .

Posljednje vijesti

Thumbnail Predstava „O miševima i ljudima“ u režiji Dina Mustafića, produkcijsko ostvarenje festivala...
Više u kategorijama: Info  Sport  Info  Obale  Sport  

porez bar me

Jedro 320x250

rel ton

AD Marina Logo

vodovod bar

baneb novi

JPMD 320

komunalno

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

baneb jedro

TO BAR

ave tours 1

Klime Baković

djokic

baner Adria

Logo MPF

tobar