OŠ „Jugoslavija“ obilježila je svoj 37. rođendan.

JUGOSLAV 1

Osnovna škola „Jugoslavija“ realizacijom brojnih aktivnosti obilježila je 37 godina svog postojanja.

Učešće u obilježavanju ovog važnog datuma, kojim se predstavlja rad škole u školskoj godini koja je na izmaku, uzeo je veliki broj učenika i nastavnika, i na taj način priredili sedmicu svečanosti, prezentacija, izložbi i druženja.

JUGOSLAV 7

Proslava je otpočela izložbom likovnih i vajarskih radova učenika u holu škole, kao i mini kocertom klasične muzike u školskoj biblioteci, pod nazivom „Muzika na poklon“, na kojem su učenici, virtuozi na klaviru, harmonici, gitari i flauti izveli poznate kompozicije, na zadovoljstvo svih prisutnih. Koncertu su prisustvovali učenici od VI do IX razreda i nastavnici.U školskoj biblioteci predstavljeni su novi brojevi dugogodišnjeg školskog lista „Koraci“ i drugog broja lista „Čitalački kutak“, koji je prethodne školske godine pokrenula i uređuje ga Literarna sekcija. Članovi novinarske i literarne sekcije govorili su o svojim iskustvima prilikom kreiranja lista, uz prigodnu muziku čitali su se odabrani odlomci, a svi učenici koji su prisustvovali prezentaciji dobili su po jedan broj oba lista.

JUGOSLAV 2

U srijedu, 15. maja, na Dan škole, u holu je održana centralna svečanost pod sloganom „Nek' živi ljubav“, kojoj su prisustvovali učenici, zaposleni, predstavnici Savjeta roditelja i predstavnici Lokalne zajednice. Na ulazu u školu gostima su uručeni novi brojevi listova „Koraci“ i „Čitalački kutak“. U centralnom programu je učestvovao školski Hor (mentori: Violeta Jaramaz i Dragan Unkašević), Dramska sekcija (mentor: Jelena Boričić), Ritmička sekcija (mentor: Marjana Nikolić), Recitatorska sekcija (mentor: Dalila Mujić) i Folklorna sekcija (Melisa Spahić).

JUGOSLAV 3

Svečanost je otvorio hor kompozicijom „Nek svud ljubav sja“, nakon čega se prisutnima obratila direktorica škole, Biljana Vukmanović, koja je nakon pozdravne riječi i citata: „Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrijebiti da promijenite svijet„ istakla da je svaki prosvjetni radnik Osnovne škole „Jugoslavija“ u školskoj 2018/2019. godini, koja je na izmaku, na različite načine, dao svoj doprinos postignutim uspjesima učenika ili škole u cjelosti i u to ime se zahvalila, a potom povelje škole uručila nastavnicima „koji su ostavili snažan pečat nesicrpne energije i entuzijazma u ovim prostorijama, pružajući svojim učenicima mogućnosti da spoznaju neke nove, drugačije dimenzije obrazovanja, uz istraživački rad, kreativnost, inovativnost i inventivnost,“ naglasivši da takvo pregalaštvo to istinski zaslužuje. U drugom dijelu svečanosti direktorica škole uručila je zahvalnice za uspješnu saradnju tehničkom osoblju škole, predstavnicima Školskog odbora, predsjednici Savjeta roditelja, kao i svim predstavnicima Lokalne zajednice sa kojima je škola uspješno sarađivala u protekloj školskoj godini, a kojih je bilo 40, uz napomenu da je „Lokalna zajednica partner školi, te bi bez nje učenici bili uskraćeni mnogih sadržaja, dešavanja i aktivnosti.

JUGOSLAV 8

Brojni nastavni i nenastavni sadržaji potpuno obličje dobijaju tek nakon ostvarene saradnje sa Lokalnom zajednicom, na obostrano zadovoljstvo”.

JUGOSLAV 5
Dramska sekcija izvela je odlomak „Pismo Nikole Tesle majci“ (Miljana Vlahović, Andrea Joksimović) i dramski prikaz „Ko je kriv za jedinicu“ (Pavle Karišik, Miloš Nišavić, Srđan Petrović, Vasilisa Voštić, Elena Tomanović, Ivona Bošković, Danica Đorović, Miljana Vlahović, Hana Peročević, Stanko Keker i Đorđe Lukić), dok su recitatori Asija Kalač i Miljana Vlahović govorili stihove pjesama „Ko hoće da doživi čudo“, Desanke Maksimović i „Posle detinjstva“, Miroslava Antića. Učenica Golić Anastasija na flauti je izvela kompoziciju „Skerzzo“, Jurija Čičkova. Članovi Ritmičke sekcije (Mitranić Sofija, Kićović Sofija, Mašanović Marija, Jokić Kristina, Marstjepović Jelena, Bošković Tijana, Musličić Minela, Muratović Merima, Dumezić Magdalena, Kuburović Magdalena, Knežević Staša, Karadžić Mina) plesali su uz kompozicije „Šta je ljubav“ i „Igra rokenrol cela Jugoslavija“, dok je Folklorna sekcija (Kovač Elena, Pantović Ana, Tomanović Anja, Nikezić Marija, Knežević Staša, Musličić Minela, Mašanović Marija, Jokić Kristina, Rolović Vladimir, Kastratović Dragan) igrala uz splet narodnih igara. Svečanost je zatvorena horskom izvedbom kompozicije „Nek živi ljubav“, čuvenog pop pjevača Vlada Kalembera, kada su se svi izvođači našli na sceni i pjesmom, uz hor, pozdravili publiku. Program su vodili učenici Elena Bevenja i Emir Muhović, a nakon njegovog završetka u holu škole priređen je koktel.

JUGOSLAV 4

16. maja OŠ „Jugoslavija“ bila je domaćin Osnovnoj školi „Mileva Lajović Lalatović“ iz Nikšića. Školu je posjetilo 20 učenika i 18 zaposlenih nikšićke škole, sa direktoricom, g-đom Verom Božović. Inicijator ovog susreta bila je OŠ „Jugoslavija“, koja ističe da je mostove prijateljstva i međuregionalne školske saradnje potrebno iznova graditi, jer su razmjena iskustava i takva druženja od neprocjenjivog značaja, temeljena na istinskim vrijednostima, koje je potrebno njegovati. Dan je počeo dočekom gostiju u holu škole uz pjesmu i igru, a potom i svečani doček u biblioteci škole. Zatim su se nizale aktivnosti: radionice Učeničkog parlamenta, posjeta učenika - gostiju časovima, obilazak škole, gledanje predstave „Ko je kriv za jedinicu“, svečana sjednica Nastavničkog vijeća, na kojoj su se obje škole slajdom i filmom predstavile jedna drugoj. Nako toga, u dvorištu OŠ „Jugoslavija“ zasađena je „maslina prijateljstva“ a potom je uslijedio zajednički obilazak Starog grada i Stare masline na Mirovici. Nakon povratka u školu, obostrano su uručene zahvalnice za uspješnu saradnju, pokloni u vidu slika koje su na platnu slikali učenici obje škole, a kao poklon gostima su uručeni i školski časopisi. Takođe, gosti su svoje impresije upisali u Knjigu utisaka. Nakon ručka učenici i zaposleni OŠ „Mileva Lajović Lalatović“ vratili su se u Nikšić, prethodno se zahvalivši na toplom dočeku i gostoprimstvu, sa željom da OŠ „Jugoslavija“ uzvrati posjetu.

JUGOSLAV 6

U petak, 17. maja, je za učenike II smjene priređena svečanost pod sloganom „Mojoj školi“, u kojoj su učešće uzeli učenici mlađeg uzrasta: Hor (mentori: Violeta Jaramaz i Dragan Unkašević), Recitatorska sekcija (mentori: Jelena Šćepanović, Milica Mijović i Branka Dumnić), Dramska sekcija (mentor: Katarina Vasović), Ritmika (mentor: Vesna Drašković), Folklorna sekcija (mentor: Melisa Spahić) i Ritmička sekcija (mentor: Marjana Nikolić).
Time su završene aktivnosti sedmice obilježavanja Dana škole „Jugoslavija“, sa željom da ona i nadalje bude mjesto bogatih kulturnih dešavanja, druženja i pružene ruke saradnje svima u opštini, regiji i Crnoj Gori, al i van nje.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar