Prvomajska radna akcija u Sutomoru

gulja 1

Akcija čišćenja Spičanskog Polja,druga po redu, u organizaciji časopisa Русский вестник-Черногория i inicijativne grupe ruskih gradjana, nastanjenih u Sutomoru, uz aktivnu podršku mjesne zajednice Sutomore-Spić i Komunalnog preduzeća Bar održana je na dan Prvog maja.

Danas je teritorija budućeg elitnog kompleksa kompanije Sonuba Montenegro sa obje strane puta do plaže Maljevik očišćena od smeća.

gulja 6

U predjelu skretanja prema naselju Zagrađe nalaze se dva otvorena kontejnera, a ovdje zadnju godinu dana mjesne stanovnici I turiste gledaju jednu depresivnu sliku: ogranci grmlja su posuti komadićima plastičnih kesa koje lete iz kontejnera kod jačih vjetrova, na sve strane gomile građevinskog otpada, kućnog otpada, puno plastične ambalaže.

gulja 5

Kada je Komunalno preduzeće postavilo otvorene kontejnere, vozači kamiona su odlučili da je teren na raskrsnici Spičanske ulice I puta prema Maljeviku i okolo pravo mjesto za građevinski otpad. Naš zadatak danas je bio da izvadimo kese iz trnovitih grana grma i “ostružemo” smeće na obje strane puta.

gulja 7

Za 5 sati naši volonteri napunili su do vrha dva ogromna kontejnera i sakupili oko 150 vreća smeća, gomilu auto guma, starih vrata, prozora, šoferšajbni i sl. Kamionom Komunalnog preduzeća Bar vreće sa smećem I kabasti otpad su odneti na deponiju. Danas se okupilo četrdesetak volontera Rusije, Letonije, Švedske, Slovenije, Srbije, mladi ljudi iz Bara I Beograda, lokalni stanovnici, zakupac plaže Malevik, radnici Komunalnog preduzeća Bar.

gulja 2

Svi su dobro proveli vreme, sprijateljili se i spremni za treću akciju u sredinom maja - čišćenja korita Suvog potoka-piše za naš portal Gulia Smagulova,glavni i odgovorni urednik časopisa “Русский вестник-Черногория”.
Foto: Русский вестник-Черногория

Vino i More

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar