Prezentacija AD Marine Bar na univerzitetu u Draču

raco 1

Na Univezitetu Aleksander Moisiu iz Drača, Albanija, u četvrtak 04. aprila na 2. međunarodnoj konferenciji pod nazivom 2nd International Scientific Conference on Professional Studies učestvovali su prof. dr Branislav Dragović, Pomorski fakultet Kotor, Univerzitet Crne Gore, i prof. dr Radovan Orlandić, Izvršni direktor AD Marina Bar-Montenegro.

Oni su na ceremoniji otvaranja prvo pozdravili sve učesnike ove međunarodne konferencije, zaželjeli uspješan rad organizatorima iste, predstavili isntituciju i kompaniju iz koje dolaze i ukazali na razvojne potencijale crnogorske pomorske industrije i mogućnosti bilateralne i regionalne saradnje.

raco

Na poziv organizatora i predsjednika konferencije prof. dr Osmana Metale, prof. Dragović i prof. Orlandić, kao specijalni gosti konferencije, predsjedavali su posebnom sekcijom iz oblasti Pomorske industrije na kojoj su održali jednočasovno predavanje koje se sastojalo od:
- Predstavljanja prijavljenog naučnog rada na konferenciji pod nazivom SCENARIO-BASED ASSESSMENT OF THE ENVIRONMENTAL ASPECTS IN THE AD MARINA BAR autora Branislava Dragovića i Radovana Orlandića;
-
- Predstavljanja AD Marine Bar kao prve Blue Flag marine u Crnoj Gori i marine sa ISO 9001:2015 i ISO 14001:2015 sertifikatima, AD Marine Bar kao Gold Anchor marine koji su ostvareni kroz SUST-MARINA projekat, programa unapređenja rada asocijacije crnogorskih marina sa posebnim osvrtom na AD Marinu Bar, programa zaštite od rizika prostora marine i crnogorskog obalnog područja u odnosu na procjenu i upravljanje aspekatima životne sredine, programa održivog razvoja u AD Marini Bar kroz širenje postojećih kapaciteta uz poštovanje eko standarda i pozicioniranje marine kao “eko marine”;
-
- Predstavljanja kapaciteta i razvojnih potencijala AD Marine Bar na principima modela održivog razvoja, ukazujući na značaj razvoja nautičkog turizma za Crnu Goru.

raco 2
-
Pored naučnih radova iz oblasti pomorstva i nautike, na konferenciji su predstavljeni i radovi iz oblasti ekonomije i biznisa, zaštite životne sredine, prostornog planiranja, arhitekture, građevinarstva i umjetnosti.

Prof. B. Dragović i prof. R. Orlandić su takođe na ovoj međunarodnoj konferenciji, ukazali na potrebu povezivanja pomorske privrede i nautičkog turizma Crne Gore i Albanije kroz različite oblike privredne, univerzitetske, istraživačke, inovacione, projektne i razvojne saradnje, sa posebnim naglaskom na mogućnosti saradnje između Bara i Drača kao nosioca razvojnih inicijativa u bliskoj budućnosti.

AD Marina Logo 1

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar