Život je lijep u Gimnaziji Niko Rolović

ZIVOT JE LIJEP

Učenici trećeg razreda Gimnazije „Niko Rolović“ Jasin Pepić i Milo Perović pokrenuli su radionicu tokom koje đaci i profesori zajedno gledaju filmove a zatim razgovaraju, analiziraju...

Riječ je o filmskoj radionici, a ideja je da ljubitelji sedme umjetnosti iz škole – učenici i profesori, zajedno biraju, gledaju i razgovaraju o odabranim filmovima.
Druženja je početkom aprila “otvorio” film “Život je lijep” Roberta Benjinija.

-Prvu radionicu je otvorio Jasin Pepić i uveo nas u temu filma Život je lijep i druge značajne podatke, i tako nas podstakao da samom gledanju filma, pored uživanja, pristupimo na jedan malo drugačiji, analitičniji način. Nakon odgledanog filma, podstaknuti emocijama koje je film izazvao, ali i samom atmosferom zajedničkog gledanja, razgovarali smo o Benjinijevom pristupu jednom teškom istorijskom periodu, kontroverzama koje je film pokrenuo, ljubavi, žrtvovanju, odricanju, optimizmu, duhovitosti i uopšte koliko film može uticati na svijest ljudi i promjene u društvu, navela je direktorka Gimnazije Marija Đonović.
Složili smo se, kaže Đonović, da naredno druženje 17. Aprila, bude posvećeno filmu “Boemska rapsodija”, koji govori o grupi Queen i njenom frontmenu legendarnom Frediju Merkjuriju.
Inače, planirano je da se druženja održavaju srijedom u 18 sati, svake druge sedmice.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar