Nika je dobila dom

akita 2

Lijep pas traži udomljenje preko FB.Pozovem na FB stranici vlasnicu pa zamolim za kratku priču nazvanu “NIKA”


Piše: Anto Baković

Dobijam poziv preko vibera,kaže volonterka sa kojom pričam, od djevojke koja radi u jednom objektu u Sutomoru da se pojavilo štene rase “akite” sa crvenom ogrlicom ispred trafike i pošalje mi fotografije.

Pas ima infekciju oka vidim ,ali jako je lijep i sa lijepom dlakom.Vidim da je neuhranjen i dehidriran.Znam iz iskustva da se to dešava vlasničkim psima koji se izgube ili ih vlasnici izbace na ulicu,a tamo se takvi psi teško snalaze.

Zamolim pošiljaoca poruke da je nahrani i napoji dok dodjem I preuzmem psa,a onda objavim fotku na FB radi provjere da li psa neko traži,I bližih saznanja.

akita 1

U medjuvremenu su se javila djeca , prepoznaju psa,znaju gde vlasnik živi. Uzela sam psa i zaputila se kod vlasnika.Naš razgovor je završen kratko I jasno-ako volite pse uzmite ga,ili udomite,mene dotičan pas ne interesuje,I dodaje da se pas –ženka, rase akita zove NIKA.Kupio ga je,žao mu ,al nema uslova više da je drži.

I povedoh Niku doma sa sobom ,a u kući već imam 7 svojih pasa.Krenem preko FB profila ,dam objavu i molim boga da se javi neko ko zaista voli pse.

Nije problem kad ženku udomljavam,obično novi vlasnici pristanu da im se kasnije steriliše što im naša organizacija , preko organizacije iz Finske završava.Stigne upit jednog od zainteresovanih za udomljavanje psa NIKE , piše kako ima kćer i da voli da udomi ženku jer je privrženija a Nika se baš I devojčici svidja.Mislim da sam u sekundI odlučila da ću je njemu dati,a plus toga u branši veterine je.
Nika je za manje od deset sati ,mjesto višednevnog lutanja I hrane kod kontejnera- dobila krasne nove vlasnike I svoj dom.
Dobila sam danas video zapis vesele igre devojčice i Nike. Obostrane sreće,vidljivo, neizmjerno velike.

akita 3

Ne spominjem imena aktivistkinje –volontera za zaštitu životinja,niti udomitelja.Pišem kratku crticu kako se zaštitnici pasa dovijaju oko udomljavanja.Volonteri za zaštitu životinja rade u nekoliko organizacija u Baru.Retko koji grad ih ima toliko,i svi su u čekanju davno najvljenog azila za pse u Baru.
Vakat je-rekli bi u Starom Baru.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar