Rukometni reprezentativac pravi vino za dušu

smokovac 2

Proslavljeni rukometni reprezentativac Crne Gore Mladen Rakčević nakon što je okončao sportsku karijeru posvetio se proizvodnji vina u selu Smokovci, u kome po popisu iz 2003. godine nije bilo stanovnika.

Rakčević ima ljubavi i volje da oživi i oplemeni pusti kraj Riječke nahije

Piše: Biljana Dabić

Prvi put Mladen Rakčević je učestvovao na Festivalu vina i ukljeva a u kategoriji crvenih vina osvojio je zlatnu medalju, proteklog vikenda u Virpazaru.
U selu Smokovci, 15-tak kilometara od Cetnja , u Riječkoj nahiji, Mladen Rakčević je obnovio ognjište koje je gradio njegov pradeda od novca koji je zaradio radeći u Americi.

-Petnaest godina sanjao sam da se bavim proizvodnjom vina i napravio sam vino. Baš sam zadovoljan, kaže Rakčević koji je vinske ideje pretočio u boce “Vranca” i „Kabernea” te vino „Smokovac”

smokovac 1

-San mi se ostvario da nakon okončanja sportske karijere posvetim se proizvodnji vrhunskog vina. Vino mi je velika ljubav kao što je bio rukomet. Znam da ću sve emocije pokloniti vinu koje proizvodim. Rezultati će doći. Moja lična satisfakcija jeste da to bude vino za dušu, vino za prijatelje i vino koje će ljudi piti sa dragim osobama, kazao je Rakčević i dodao : “Pošto nisam bio tu 15- tak godina,okalemio sam neke stare čokote loze koji su preživjeli i dalje su na prađedovom imanju”.

-Pokušavam da ih oporavim, a za 15 tak dana planiram posaditi novi vinograd i u septembru još jedan. Bože zdravlja za tri –četri godine to će biti kompletna priča, koju planiram upotpuniti u zaokruženu turističku ponudu sa nekoliko apartmana, priča svoj san proslavljeni rukometaš.
Rakčević zaključuje “Na terenu treba emocija, snaga, borba, a vinu treba velika ljubav i posvećenost. Siguran sam da imama dovoljno ljubavi za ovu priču”.

Vino i More

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar