Apartmani u Crmnici skuplji i puniji nego na pjeni od mora

nto cg 2

Sezona u Crmnici, Virpazru na Skadarskom jezeru počinje ranije nego na pjeni od mora.

Ne samo da počinje ranije, nego i traje duže. To je potvrdila direktorka Nacionane turističke organizacije Željka Radak Kukavičić.
Razloga za zadovoljstvo imaju i Crmničani. Apartmani u privatnom smještaju, u Crmnici izdaju se u prosjeku oko 50 evra za dvije osobe , a interesovanje gostiju za seoski turizam je veliko što potvrđuje visok stepen unaprijed rezervisanih smještajnih kapaciteta u ovom kraju

Piše: Biljana Dabić

Agroturizam uz sadržajnost Skadarskog jezera, bogatu floru i faunu, istorijske spomenike i vjerske objekte iz godine u godine privlače sve više turista koji su uglavnom ovaj dio Crne Gore prvi put vidjeli kroz izletnički program, ali se i vraćaju te u ovom kraju provode produžene vikende pa čak i duže vremena odmaraju.

nto cg 3

Direktorka Nacionalne turističke organizacije Željka Radak Kukavičić kaže da prve organizovane grupe turiste dolaze ove sedmice u Crnu Goru, i u njihovom programu je Virpazar, Skadarsko jezero.
-Kvalitet domaćih proizvoda iz godine u godinu je sve bolji i sigurna sam da ćemo nastavljati taj trend. Na nama je obaveza, kao i na lokalnoj turističkoj organizaciji da dodatno promovišemo naše autentične proizvode. Ova godina će biti godina posvećena hrani i imati za cilj upravo da se obezbjedi veća zastupljenost domaćih proizvoda u sektoru crnogorskog ugostiteljstva, kazala je Radak Kukavičić dodajući da ruralni dio barske opštine ima ogromni potencijal.
-Sezona u Virpoazaru skoro traje cijele godine. Ankete pokazuje visok stepen zadovoljstva gostiju koji posjete ovo mjesto. Sigurna sam da ćemo zajedno učiniti da ponuda ovog kraja bude još kvalitetnija, raznovrsnija i drugačija, da će uz ono što nam je priroda podarila, Nacionalni park, i agroturizam biti velik motiv dolaska turista, zaključila je direktorka Nacionalne turističke organizacije tokom boravka na 22. Festivalu vina i ukljeva koji je održan pretposlednjeg vikenda marta u čast Skadarskog jezera, njegove ribe i crmničkog vina
-Zadovoljstvo je da Festival koji je posvećen vinu i ukljevi u Virpazaru održava se 22 godine i taj broj najbolje govori o kakvom kvalitetu Festivala se radi. Možda ove godine malo kasnije je održan zbog raznih okolnosti, ali zadovoljstvo gostiju nije izostalo, kao i zadovoljstvo preko 40 izlagača proizvoda koji su autentičani, kazala je Radak Kukavičić naglašavajući da je Festival uvertira u ovogodišnju turističku sezonu
-Prve organizovane grupe turiste dolaze ove sedmice u Crnu Goru, i u njihovom programu je i Virpazar, Skadarsko jezero, kazala je direktorka Nacionane turističke organizacije.

nto cg 1

Osim prirodnih ljepota, odlične hrane, turisti se mogu baviti i raznim aktivnostima. Zbog raznovrsnog biljnog i životinkskog svijeta, krstarenja Skadarskim jezerom predstavljaju pravo uživanje.
Bujna vegetacija Skadarskog jezera, najvećeg na Balkanu, čini ga drugačijim. Obala mu je živopisna i obiluje poluostrvima i zalivima, a jezero je puno lokvanja i trske, što doprinosi posebnom ugođaju koji upotpunjuje posmatranje ptica. Jezero je stanište 280 vrsta ptica među kojima su mnoge vrtste rijetke u ostalim lokalitetima kao što je kudravi pelikan.

U Skadarskom jezeru živi 48 vrtsta riba što je raj za ljubitelje ribolova. Dozvola za ribolov je neophodna i može se dobiti na samom Skadarskom jezeru. Inače, ribolov je zabranjen u periodu od 15. marta do 1. juna.

Za bicikliste postoji sedam biciklističkih staza, od kojih je pet staza za klasični, a dvije su za planinski biciklizam. Ljubiteljima šetnje kroz prirodu na raspolaganju su pješačke staze.
Vinski podrumi obavezna su mjesta koja obilaze ljubitelji vina, degustacija.

 

ave tours 2

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar