Otvoreno prvo klizalište na primorju, traže se klizaljke više!

Emil 1

Prvog dana zime, na radost stotine mališana, a i starijih, u Baru je otvoreno klizalište, na Trgu Vladimira i Kosare.

Turistička organizacija Bar je klizalištem upotpunila turističku ponudu grada u prvom mjesecu zime. Rentiranje klizaljki i korišćenje klizališta je besplatno za Barane i turiste!

Piše: Biljana Dabić

Bar je jedini crnogorski primorski grad koji od danas ima zimsku atrakciju- klizalište, kapaciteta 90 klizača, koliko je Turistička organizacija Bara obezbjedila i klizaljki različitih brojeva, namjenjenim najmlađim ali i odraslim do broja klizaljki 47. Tokom prvog sata izdato je svih 90 klizaljki.

-Odgovornost svih turističkih radnika je da se unapređuje turistička ponuda po ugledu na svjeteske trendove. Upravo iz tog razloga Turistička organizacija Bar je krenula u postavljanje klizališta u Baru, radi se o klizalištu sa sintetičkim ledom. Na centralnom trgu klizalište će biti do 22.januara, Radno vrijeme klizališta je svakog dana od 10:00 do 22:00 . Sigurni smo da će atrakcija biti jako zanimljiva mališanima, ali i starijim. U večernjim satima klizalište će biti osvijetljeno reflektorima, kazao je direktor Turističke organizacije Bar Emil Kukalj ističući da ovakva ponuda nije karakteristična za Primorje i samim tim je još atraktivnija
Prema riječima Kukalja, za ovaj projekat TO Bar je opredjelila 25.000 evra. Podršku za projekat dao je Izvršni odbor TO Bar, a najpovoljniji ponuđač je izabran na javnom tenedru.

"-Bilo je razmišljanja da li postaviti klizalište sa pravim ili sintetičkim ledom, odlučili smo da ipak bude sintetički led zbog visokih temperature koje su karakteristične za Bar, zbog ekološke održivosti projekta. Klizališta sa pravim ledom zaista troše mnogo elektične energije", objasnio je Kukalj.

Barani su oduševljeni zimskom atrakcijom na moru, a broj posjetilaca prvog dana opravdao je postavljanje klizališta na trgu

"Ovo je divno. Sve što može animirati djecu, posebno u periodu raspusta kada imaju više slobodnog vremena je zaista samo za pohvalu. Klizanje je divan doživljaj pogotovo što naši mališani, a i mi odrasli mjesec dana možemo uživati u čaroliji zbog koje smo do ove godine trebali ići u kontinentalne gradove", kazala je Tamara Vojvodić, fitnes trener.

Klizanje ističe Vojvodić utiče na sve grupe mišiće, i kao fizička aktivnost jako je preporučljiva za djecu i za odrasle.

Dječak Filip Đinđinović prvi put je danas stao na klizaljke.

"Nije da nisam pao, pao sam, a uživam. I moji drugovi su ovdje. Sad bolje klizam. Super", kazao je simpatični dječak kome i nije bilo mnogo do razgovora
Filipu je do klizanja!!!

{galerija}obale/2018/12/klizanje{/galerija}

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar