„Od instagrama do digitalnih tehnologija - tips&tricks“

kalamper

U hotelu Kalamper & Spa danas je održana edukativna radionica za turističke poslenike grada Bara na temu „Od instagrama do digitalnih tehnologija – tips&tricks“, a u organizaciji Turističke organizacije Bara.

Predavač na ovoj radionici je bio gospodin Dino Oreški, jedan od pokretača digitalnog marketinga u Hrvatskoj sa dugogodišnjim iskustvom u ovoj oblasti.

Prisutni na radionici su se upoznali sa širokim spektrom aktivnosti digitalnog marketinga, kao i sa primjerima dobre prakse vodećih hotelsko-turističkih kuća i njihovih profila na društvenim mrežama (Instagram, Facebook, Youtube). Predstavljen je i „put“ gosta od prve posjete nekom turističkom web sajtu, način na koji poredi cijene i kvalitet, sama kupovina kao i kasnije recenzije nakon putovanja. Osim navedenog predstavljene su i tehnologije kao što su chatbotovi, „machine learning“, integracije sa CRM-ovima (Customer Relationship Management), beskontaktno plaćanje, kreiranje specifičnih ponuda na osnovu interesa gostiju i dr.

Savremena tehnološka rješenja uticala su na svaki apekt života pa je to slučaj i kada je riječ o putovanjima. I dalje se veoma cijeni preporuka prijatelja i rođaka, turistički vodiči i brošure i dr., ali online sadržaji postaju sve dominantniji, pa se organizacija ovakve radionice pokazala opravdanom, prije svega zbog mogućnosti koje pruža digitalni marketing, kao i zbog konstantne potrebe sa usavršavanjem i edukacijom.

Turistička organizacija Bara će i budućnosti pratiti savremene trendove u turizmu i uz osluškivanje potreba turističke privrede nastaviti sa organizovanjem sličnih edukacija.

Svetionik LOGO 1

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar