Ukusi Italije u Osnovnoj školi „Anto Đedović“!

italia 10

Treća nedjelja italijanske kuhinje u svijetu obilježava se od 19. do 25. novembra. Kao i prethodne, i ove godine OŠ „Anto Đedović“ je obilježila ovaj značajan datum.

U četvrtak 22.novembra učenici odjeljenja VI-2 i IX-2 su na časovima italijanskog jezika imali kreativnu radionicu gdje su učili kako se priprema poznata italijanska poslastica Tiramisu uz pomoć nastavnice Ivane Mrvaljević.

U petak 23. novembra kabinet italijanskog jezika bio je jedan mali italijanski restoran gdje su se našli razni italijanski specijaliteti uz ugodnu italijansku muziku. Realizator je bila nastavnica italijanskog jezika Ivana Mrvaljević uz veliku podršku koleginica iz Aktiva Društveno – jezičke grupe predmeta Lidije Ivanković, Svetlane Knežević, Danijele Đuranović i Danijele Boljević i Uprave škole.

Pomenute nastavnice, kao i učenici od VI do IX razreda su sa svojim roditeljima pripremali raznorazne poslastice slatke i slane. Na meniju su bile razne vrste pizza, bruskete, lazanje, pasta, pizzette, tiramisu, krostata, kaneloni, torta di mele (torta od jabuka), panetone, kolačići cantunccini i saccottini i sl. Foto priču sa ovog događaja je uradila biblitekarka škole Ljiljana Milović.

{galerija}obale/2018/11/italija{/galerija}

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar