italia 10

Treća nedjelja italijanske kuhinje u svijetu obilježava se od 19. do 25. novembra. Kao i prethodne, i ove godine OŠ „Anto Đedović“ je obilježila ovaj značajan datum.

U četvrtak 22.novembra učenici odjeljenja VI-2 i IX-2 su na časovima italijanskog jezika imali kreativnu radionicu gdje su učili kako se priprema poznata italijanska poslastica Tiramisu uz pomoć nastavnice Ivane Mrvaljević.

U petak 23. novembra kabinet italijanskog jezika bio je jedan mali italijanski restoran gdje su se našli razni italijanski specijaliteti uz ugodnu italijansku muziku. Realizator je bila nastavnica italijanskog jezika Ivana Mrvaljević uz veliku podršku koleginica iz Aktiva Društveno – jezičke grupe predmeta Lidije Ivanković, Svetlane Knežević, Danijele Đuranović i Danijele Boljević i Uprave škole.

Pomenute nastavnice, kao i učenici od VI do IX razreda su sa svojim roditeljima pripremali raznorazne poslastice slatke i slane. Na meniju su bile razne vrste pizza, bruskete, lazanje, pasta, pizzette, tiramisu, krostata, kaneloni, torta di mele (torta od jabuka), panetone, kolačići cantunccini i saccottini i sl. Foto priču sa ovog događaja je uradila biblitekarka škole Ljiljana Milović.

ViM BANER

Jedro 320x250 

AD Marina Logo

baneb reklama

 

emporio 50

baneb jedro

  optotim nova adresa 320

Klime Baković

ave tours 1


JPMD 320

Luka Bar unutrašnji baner

baner Adria

  baneb jedro


optotim nova adresa 320 

 

Posljednje vijesti

Thumbnail Međunarodni dan maternjeg jezika, 21. februar, obilježen je u Osnovnoj školi „Mrkojevići“.
Više u kategorijama: Info  More  Info  

baneb reklama

 emporio 50

 baneb jedro

regionalni vodovod novi

 Klime Baković


ave tours 1


Luka Bar unutrašnji baner

optotim nova adresa 320


emporio junior

 

 

  Logo MPF

 tobar

 

Kolumnisti