Dule

Akcija “Let’s do it, Montenegro!”, ove godine realizovana je na teritoriji 21 crnogorske opštine među kojima je, naravno, bila i barska.

 “Akcija je trajala od devet do 13 časova, tokom koje je više od 9.500 učesnika prikupilo najmanje 2.164 kese otpada, 77 kubika biljnog i građevinskog otpada, devet kontejnera, 45 kamiona otpada i 46 tona nelegalnog otpada!”, saopštili su organizatori ADP Zid.

Akciji čišćenja otpada u Baru, u okviru obilježavanja 14. septembra - Svjetskog dana uklanjanja otpada, pridružili su se i pripadnici Mornarice Vojske Crne Gore. Oni su danas posadili maslinu u parku „Maslina i rogača“ na Topolici , u saradnji sa članovima Izviđačkog odreda „24. novembar“ i barskim osnovcima i srednjoškolcima.

Okupljanje u Starom Baru bilo je na platou pijace. Akcijaši su uklonili otpad od OŠ "Srbija“ do ulaza u tvrđavu.

U Sutomoru se akcija počela sa plaže hotela "Porto sole“ a čistio se otpad sa plaže i puta pored plaže.

U Čanju je okupljanje bilo na plaži hotela "Biserna obala“, ia uklonjen je otpad sa cijele plaže.
Na Velikom Pijesku je početna tačka plaža restorana „XXL“, a čišćena je plaža Veliki Oijesak i Utjeha.

Na Virpazaru se u akciju krenulo od česme i čistio se prostor čitavog naselja.

Vir

Ambasador Evropske unije u Crnoj Gori, Aivo Orav, ambasadori zemalja članica EU i diplomatsko osoblje, učestvovali su u akciji čišćenja "Let’s do it Montenegro - Nastavljamo drugačije“, saopšteno je iz EU info centra. Predstavnici Evropske unije i država članica čistili obalu Skadarskog jezera kod Virpazara, a Ambasador Orav pozvao je sve da više vode računa o životnoj sredini.

U akciji čišćenja u Virpazaru učestvovao je i gradonačelnik Bara Dušan Raičević.

U Ostrosu okupljanje je bilo na plaži Donji Murići sa koje je uklonjen otpad, baš kao i u centru MZ Ostros.

Svjetski dan čišćenja otpada obilježava se 14. septembra, kada se građani iz više od 150 zemalja bore sa problemom otpada i zagađenosti okoline, čisteći gradove, njihove parkove, šume, riječne obale... Crna Gora već tri godine zaredom učestvuje u akciji čišćenja „Let’s do it Montenegro – Nastavljamo drugačije“.