svetionik k

Privatna predškolska ustanova “Svetionik” već sedamnaest godina prepoznatljivo sprovodi kvalitetan obrazovni program za njihove polaznike, nudeći mnogobrojne aktivnosti gdje se uključuju djeca ne samo iz Bara već i iz cijele Crne Gore.

Vrtić radi sa djecom uzrasta 1-6 godina starosti a djeca su podjeljena u dvije grupe. Ustanova posjeduje dvije licence za rad: Ministarstva prosvjete Crne Gore i NTC sistem učenja. Ističe se po organizaciji izleta, ekskurzija i kampova po cijeloj Crnoj Gori kako za vrtićki tako i školski uzrast djece.  

"Poslednji u nizu kamp se realizovao u Kolašinu, vikend pred početak školske godine. Djeca su se u selu “Lipovo” upoznala bliže sa domaćim životinjima, pa su imali prilike da vide kako se muze krava i učestvovali u procesu sirenju sira, vađenju krompira, pasulja, pravljenju kačamaka, domaćeg hleba, priganica. Pecali su u obliznjoj rijeci Plasnica i učili da bacaju kamencice “žabice”. Obišli su grad kao i avanturistički park “Kolašin”, upoznali se sa upotrebom starih predmeta koji su se nekad koristili u nasoj zemlji, obisli ribnjak. Jedno od posebnih iskustava je bila vožnja traktorom. Svakog dana su bile organizovane sportske igre i edukativne aktivnosti", kaže za Jedro direktor PPU Svetionik Ivana Durutović .

U novembru Svetionik obilježava dan Ustanove putem manifestacije “Pjesmom do zvijezda” koja ujedno slavi Svjetski dan djeteta. Svečanost je uvrštena u redovni program proslave Dana Opštine Bar. Manifestacija okuplja preko 500 djece učesnika i uvijek ima humanitarni karakter prikupljanja pomoci onima kojima je najpotrebnija.

U januaru su predviđena dva organizovana zimovanja: Žabljak i Kolašin, svi zainteresovani mogu se prijaviti u vrtiću.

Posljednje vijesti

Thumbnail Sve je spremno za premijeru predstave “Balkanska carica“ koja je najavljena za ponedeljak u Starom gradu...
Više u kategorijama: Art  Obale  Info  

porez bar me

Jedro 320x250

rel ton

AD Marina Logo

baneb reklama

JPMD 320

porez bar

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

baneb jedro

TO BAR

ave tours 1

Klime Baković

djokic

baner Adria

Logo MPF

tobar