svetionik k

Privatna predškolska ustanova “Svetionik” već sedamnaest godina prepoznatljivo sprovodi kvalitetan obrazovni program za njihove polaznike, nudeći mnogobrojne aktivnosti gdje se uključuju djeca ne samo iz Bara već i iz cijele Crne Gore.

Vrtić radi sa djecom uzrasta 1-6 godina starosti a djeca su podjeljena u dvije grupe. Ustanova posjeduje dvije licence za rad: Ministarstva prosvjete Crne Gore i NTC sistem učenja. Ističe se po organizaciji izleta, ekskurzija i kampova po cijeloj Crnoj Gori kako za vrtićki tako i školski uzrast djece.  

"Poslednji u nizu kamp se realizovao u Kolašinu, vikend pred početak školske godine. Djeca su se u selu “Lipovo” upoznala bliže sa domaćim životinjima, pa su imali prilike da vide kako se muze krava i učestvovali u procesu sirenju sira, vađenju krompira, pasulja, pravljenju kačamaka, domaćeg hleba, priganica. Pecali su u obliznjoj rijeci Plasnica i učili da bacaju kamencice “žabice”. Obišli su grad kao i avanturistički park “Kolašin”, upoznali se sa upotrebom starih predmeta koji su se nekad koristili u nasoj zemlji, obisli ribnjak. Jedno od posebnih iskustava je bila vožnja traktorom. Svakog dana su bile organizovane sportske igre i edukativne aktivnosti", kaže za Jedro direktor PPU Svetionik Ivana Durutović .

U novembru Svetionik obilježava dan Ustanove putem manifestacije “Pjesmom do zvijezda” koja ujedno slavi Svjetski dan djeteta. Svečanost je uvrštena u redovni program proslave Dana Opštine Bar. Manifestacija okuplja preko 500 djece učesnika i uvijek ima humanitarni karakter prikupljanja pomoci onima kojima je najpotrebnija.

U januaru su predviđena dva organizovana zimovanja: Žabljak i Kolašin, svi zainteresovani mogu se prijaviti u vrtiću.

ViM BANER

Jedro 320x250 

AD Marina Logo

baneb reklama

 baneb jedro

  optotim nova adresa 320

Klime Baković

ave tours 1


JPMD 320

Luka Bar unutrašnji baner

baner Adria

  baneb jedro

 

Posljednje vijesti

Thumbnail Koordinaciono tijelo za pripremu i praćenje turističke sezone na području opštine Bar, kojim...
Više u kategorijama: Info  More  Obale  Sport  

baneb reklama

 baneb jedro

regionalni vodovod novi

 Klime Baković


ave tours 1


Luka Bar unutrašnji baner

 

 

 

 

  Logo MPF

 tobar

 

Kolumnisti