FOTO: Mališani iz Svetionika kampovali i u Kolašinu!

svetionik k

Privatna predškolska ustanova “Svetionik” već sedamnaest godina prepoznatljivo sprovodi kvalitetan obrazovni program za njihove polaznike, nudeći mnogobrojne aktivnosti gdje se uključuju djeca ne samo iz Bara već i iz cijele Crne Gore.

Vrtić radi sa djecom uzrasta 1-6 godina starosti a djeca su podjeljena u dvije grupe. Ustanova posjeduje dvije licence za rad: Ministarstva prosvjete Crne Gore i NTC sistem učenja. Ističe se po organizaciji izleta, ekskurzija i kampova po cijeloj Crnoj Gori kako za vrtićki tako i školski uzrast djece.  

"Poslednji u nizu kamp se realizovao u Kolašinu, vikend pred početak školske godine. Djeca su se u selu “Lipovo” upoznala bliže sa domaćim životinjima, pa su imali prilike da vide kako se muze krava i učestvovali u procesu sirenju sira, vađenju krompira, pasulja, pravljenju kačamaka, domaćeg hleba, priganica. Pecali su u obliznjoj rijeci Plasnica i učili da bacaju kamencice “žabice”. Obišli su grad kao i avanturistički park “Kolašin”, upoznali se sa upotrebom starih predmeta koji su se nekad koristili u nasoj zemlji, obisli ribnjak. Jedno od posebnih iskustava je bila vožnja traktorom. Svakog dana su bile organizovane sportske igre i edukativne aktivnosti", kaže za Jedro direktor PPU Svetionik Ivana Durutović .

U novembru Svetionik obilježava dan Ustanove putem manifestacije “Pjesmom do zvijezda” koja ujedno slavi Svjetski dan djeteta. Svečanost je uvrštena u redovni program proslave Dana Opštine Bar. Manifestacija okuplja preko 500 djece učesnika i uvijek ima humanitarni karakter prikupljanja pomoci onima kojima je najpotrebnija.

U januaru su predviđena dva organizovana zimovanja: Žabljak i Kolašin, svi zainteresovani mogu se prijaviti u vrtiću.

{galerija}obale/2018/9/svetionik1{/galerija}

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar