s14

Poslednji dan avgusta i ovog ljeta bio je rezervisan za manifestaciju „Spičansko veče“ kojom se već četvrtu godinu oficijelno „spuštaju zavjese“ na glavu trustičku sezonu.

Četvrto izdanje manifestacije koja već zaslužuje epitet „tradicionalna“, bilo je i dosada najbolje kada je riječ o muzičkom sadržaju programa. Zahvaljujući, prije svega, nevjerovatnoj Nini Badrić i uvijek nadahnutom rok bendu Akademija, ali i klapi Jedinstvo, Danici Crnogorčević i neumornom Zdravku Đuranoviću.

Odličan utisak ostavio je i svečani defile mažoretki i bleh orkestra koji je krenuo od hotela „Južno more“ odvodeći goste na Trgu kapetana Filipa Obradovića gdje je održan tradicionalni I zabavni dio programa.

Tokom večeri na Trgu je održan svojevrstan etno bazaru okviru kojeg su gosti imali priliku da besplatno degustiraju spičanske specijalitete. Na bazaru su svoje proizvode predstavili, uz vinare, pčelare i maslinare, i mnogobrojni umjetnici koji su izložili razne rukotvorine sa obilježjima Spiča.

U tradicionalnom programu manifestacije nastupili su KUD “Sveti Jovan Vladimir” sa koreografijom "Vrsuta" i "Crna Gora", Danice Nikić Crnogorčević i klapa “Jedinstvo”.

Uoči zabavnog dijela programa u kojem je, pored Nine Badrić I Akademie nastupio i Zdravko Đuranović koji je otpjevao “Himnu Spiča” za koju je pisao tekst i muziku, viđen je vjerovatno najspektakularniji vatromet priređen poslednjih godina pod Sozinom.

Zvijezda večeri bila je hrvatska pop ikona Nina Badrić koja je opravdala renome jednog od najboljih ženskih vokala u regionu. Nina je oduševila sve muzičke sladokusce koji su sinoć došli da vide i čuju njen prvi nastup u Sutomoru.

Počela je hitom “Dani i godine” koji je prije par godina zamoljena da otpjeva na svadbenom plesu vjenčanja decenije Ane Ivanović i Bastijana Švajnštajgera u Veneciji.

Nakon toga, Nina je otpjevala sve svoje naveće hitove ali i Oliverovu i Džibonijevu “Nju da sam ženio”, kao i Čolićevu “Jedna za drugom”. Kulmirinalo je pjesmama koje su Badrićevu svrstali u red najvećih pop zvijezda EX YU prostora “Dodiri od stakla”, “Da se opet tebi vratim”, “Ja za ljubav neću moliti”, “Znam te ja”, "Takvi kao ti"...

Manifestaciju su otvorili direktor TO Bar Emil Kukalj i predsjednica NVO Ya novo i ljep[e Sutomore Slobodanka Hrvatin.

“Opština Bar i Turistička organizacija uključili su se u organizaciju ‘Spičanske večeri’ jer je ovo manifestacija koja u punom smislu afirmiše kulturne i tradicionalne vrijednosti ovog podneblja”, kazao je direktor TO Bar mr Emil Kukalj,

“Sve što želimo Sutomoru jeste kompletan razvoj u svakom segmentu. Zato na manifestaciji imamo tradicionalni program koji je posvećen njegovanju našeg duhovnog i kulturološkog nasljeđa i njegova prezentacija gostima. Važno je da podignemo i svijest lokalnog stanovništva, koje se druži na ovakvim večerima. Sutomore je jedno od šest turističkih mjesta barske opštine koje u toku sezone posjeti najveći broj turista i mislim da zaslužuje mnogo više. Nadam se da će to uvidjeti i nadležni u našim institucijama”, kazala je Hrvatin

red plovidbe

Jedro 320x250

Baner Tomić 1

 emporio junior

baneb reklama

regionalni vodovod novi

 

baneb jedro

 Svetionik logo glavni

 optotim nova adresa 320

Klime Baković

ave tours 1


JPMD 320

Luka Bar unutrašnji baner

baner Adria

  baneb jedro


emporio junior

pascuci 320

F radio bočni

 optotim nova adresa 320 

 

baneb reklama

Svetionik logo glavni

 

 

emporio junior

Baner Tomić 1

baneb jedro

regionalni vodovod novi

 Klime Baković


ave tours 1


Luka Bar unutrašnji baner

optotim nova adresa 320

baner Adria

emporio junior


JPMD 320

Adria

pascuci 320

F radio bočni

 pascuci 320

  Logo MPF

 tobar

 

Kolumnisti