Održan „Kremlin Award & Thomas Henry Cup“!

10

„Porto Montenegro Yacht Club “ bio je domaćin takmičenja barmena u disciplini “Miksologija” pod nazivom „Kremlin Award & Thomas Henry Cup“. Jedan od organizatora prestižnog turnira, bila je i barska kompanija Rustorg Montenegro.

Takmičenje je organizovano, objasnili su organizatori, radi podizanja svijesti o koktel kulturi i bližeg upoznavanja brendova “Kremlin” vodke i ”Thomas Henry” proizvoda.

Tom prilikom prezentovane su posebnosti i mogući načini uživanja u konzumiranju proizvoda vrhunskog kvaliteta, sa posebnim osvrtom na jedinstveni stil koji tradicionalno gaje vodka „Kremlin“ i „Thoma Henry“.

Pobjednik takmičenja bio je Veselin Čabarkapa kome je, uz pehar i medalju, za osvajanje prvog mjesta pripao vaučer za Vip tretman za dvije osobe na bazenu Porto Montengro Yacht Club, specijalno pakovanje Kremlin Award grand premium vodke 0.7l u kožnom pakovanju, poklon paket proizvoda Thomas Henry.
Drugoplasirana je bila Svetlana Ceca Petrović iz kotorskog Snack bar Bokuna, koja je, uz pehar i medalju, nagrađena i vaučerom za večeru za dvoje u restoranu De Gustibus - Porto Montenegro, vodkom Kremlin Award 1.75 L i poklon paketom proizvoda Thomas Henry.

Treće mjesto osvojio je Marko Dragić iz Hotel The Chedi Luštica Bay. On je pored pehara i medalje nagrađen vaučerom za večeru za dvoje u restoranu "PAUN" Podgorica, specijalnim pakovanjem vodke Kremlin Award grand premium 0.7l + dvije čaše i poklon paketom proizvoda Thomas Henry.

Nagradu za najbolji tehnički rad dobila je Irena Martinović iz Hotela Splendid. Ona je uz priznanje dobila i specijalni šejker, bocu vodke Kremlin Award Grand premium 0,7l i poklon paket proizvoda Thomas Henry.

Na takmičenju je učestvovalo 16 barmena: Dino Musić – “Aman“ Sveti Stefan, Nebojša Lazarević – “Bartender Academy“ Banja Luka, Nikola Joseski – “Iberostar Grand“ Perast, Igor Abramović – Hotel „Splendid“ Bečići, Krsto Vukanić – Hotel „Centre Ville / The Living Room“ Podgorica, Radul Dubljević – Caffe „Le petit Macarons“ Bar, Marko Koćalo – Cocktail bar „Senjorita“ Podgorica, Mladen Perović – “Porto Montenegro Yacht Club“ Tivat, Marko Ljuljdjurović – Hotel „The Chedi Lustica Bay“ Tivat , Nikola Polenek – “Casa Del Mare Small Hotel Group“ Herceg Novi, Dimitrije Pejović – “Porto Montenegro Yacht Club“ Tivat, Veselin Čabarkapa – HTP „Budvanska rivijera“ Budva, Violeta Milovanović – Hotel „Splendid Budva“ Budva, Svetlana Petrović – Snack bar „Bokun“ Kotor, Marko Dragić – Hotel „The Chedi Lustica Bay“ Tivat i Irena Martinović – Hotel „Splendid“ Bečići.

U žiriju turnira bili su Gabrijela Glavočić (direktorica Turističke organizacije Tivat), Predrag Leković (direktor za odnose sa Vladom u kompaniji Adriatic Marinas - Porto Montenegro), i u svojstvu predsjendika žirija Nikola Merdović (podpresjednik Udruženja barmena Crne Gore).

Tehničke sudije bili su Miloš Paljević (Barmaster Hotel The Chedi Luštica Bay), i Dejan Kandić (Bar menager Porto Montenegro Yacht Club).

Svaki od takmičara kao i žiri i sudije je dobio poklon od jednog od organizatora i pokrovitelja Kompanije Rustorg Montenegro. Svi učesnici su dobili medalje i zahvalnice za učešće.
Organizatori takmičenja bili su - Porto Montenegro Yacht Club -Tivat, G3 Spirits Podgorica, Rustorg Montenegro - Bar, a usvojstvu prijatelja manifestacije - Monin Montenegro.
Nagradu za tehnički rad uručio je Dejan Kandić (bar manager PMYC), za 3. mjesto Ognjen Gvozdenović (Brand manager Thomas Henry-a za Crnu Goru), za 2. mjesto Dalibor Marković (direktor Rustorg Montenegra), i za 1. mesto Stela Popović (GM Porto Montenegro Yacht Club Pool).

„Plan nam je da ovo takmičenje postane tradicionalno. Porto Montenegro Yaht Club Pool smo izabrali zbog savršenog i jedinstvenog prostora za održavanje jedne ovakve manifestacije a takođe i zbog sjajne ekipe koja vodi ovo ekskluzivno mjesto. Cilj ovog događaja je prije svega promotivnog karaktera, da na ovaj način našoj javnosti prestavimo brendove koje zastupamo“, rekao je direktor kompanije Rustorg Montenegro Dalibor Dado Marković.

On je objasnio da je Kremlin Award vodka prva vodka na našem tržištu koja spada u klasu Grand Premium vodki zbog čega nije toliko poznata našoj javnosti jer je na našem tržištu prisutna tek godinu dana.

Vodka Kremlin Award Grand Premium je uspijela da objedini ono najbolje iz ruske prirode, istorije i tehnologije. Treba napomenuti da prije flaširanja ova vodka odležava tri mjeseca u posebno napravljenim tankovima, kako bi postala mekša, ukusnija sa slađim završetkom u ustima. Svaka serija Kremlin Award vodke prolazi tri stepena kontrole kvaliteta proizvoda : u fabrici, u nezavisnoj labaratoriji i na kraju u javnom državnom institutu za sanitarni i epidemiološki nadzor koji je pod administracijom kabineta ruskog predsjednika“, dodao je Marković.

Thomas Henry je brend koji je u Crnoj Gori, pravo iz Berlina, predstavio liniju premium bezalkoholnih pića kroz ukuse koji omogućavaju široku primjenu kako u direktnom uživanju, tako i u kombinovanju sa drugim pićima. Kao premium proizvod, Thomas Henry od osnivanja kroz svoje postojanje podstiče i razvoj kulture miksologije i inovacija, slaveći nasljeđe i odajući zahvalnost poznatom apotekaru, pioniru proizvodnje karbonizovanih pića, a čije ime ovaj njemački proizvod nosi“, objasnio je Ognjen Gvozdenović iz G3 Spirits.

Organizacijom ovog takmičenja, napravljen je još jedan korak u promociji miksologije u Crnoj Gori, kao individua koje se u ovom pravcu usavršavaju. Učesnici su pokazali izuzetan talenat i zavidan nivo vještine i inovativnosti u kombinovanju ukusa. Kroz Kremlin Award & Thomas henry Cup, nastavili smo dugoročnu i uspješnu saradnju sa barmenima.

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo svim takmičarima na učešću i prezentovanim receptima. Takođe, veliku zahvalnost dugujemo i Porto Montenegro Yachting Clubu, kompaniji Rustorg i Udruženju Barmena Crne Gore na izuzetnoj saradnji, sa željom da događaji ove vrste prerastu u uobičajenu praksu“, dodao je Gvozdenović.

{galerija}obale/2018/8/barmeni{/galerija}

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar