Nesmetano vodosnabdijevanje pretpostavka je za razvoj turizma

Željka rad

Izgradnjom Regionalnog vodovoda uspješno je riješen problem vodosnabdijevanja opština Crnogorskog primorja, što je od krucijalne važnosti za razvoj turizma i nesmetano odvijanje turističke sezone-kazala je Željka Radak Kukavićić direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.


Cijenim da je ovaj projekat jedan od najznačajnijih razvojnih programa Crne Gore. Njim je dugoročno riješen problem deficita u vodosnabdijevanju primorja koji je dosta dugo opterećivao crnogorski turizam.

Nesmetano vodosnabdijevanje i kvalitetna infrastruktura u toj oblasti pretpostavka je za razvoj turizma.
Naš cilj, u skladu sa strateškim smjernicama za oblast turizma, jeste izgradnja hotelskih kapaciteta kao generatora razvoja i zaposlenosti, zato je Vladinim mjerama kreiran okvir kojim se podstiče njihov razvoj. Otvaranje hotela renomiranih svjetskih brendova poput Regenta, planiranog prvog One & Only ljetovališta u Evropi i mnogih drugih, nezamislivo je bez adekvatne prateće infrastrukture. U tom smislu cijenim da je izgradnja Regionalnog vodovoda značajna za realizaciju novih stranih investicija. Kvalitetno opremanje prostora, osmišljeno planiranje i korišćenje prostora kao važnog i ograničenog resursa je pretpostavka za održivi razvoj turizma kojem smo posvećeni.


Izvor: časopis ‘’Vode Crne Gore’’ - JP ‘’Regionalni vodovod Crnogorsko primorje’’

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar