Evropska banka podržava projekte Regionalnog vodovoda

jevric voda

U kancelarijama Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj (EBRD) u Podgorici, 15.06.2018. godine, održan je sastanak visokih predstavnika EBRD, Alena Piloa /Alain Pilloux/, potpredsjednika banke za oblast bankarstva, Suzane Hargitai /Zsuzsanna Hargitai/ direktorice banke za Zapadni Balkan i Japa Spreja /Jaap Sprey/, šefa Kancelarije banke u Podgorici sa Goranom Jevrićem, direktorom JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ i saradnicima.

Ovo je treći sastanak koji se održao u proteklih nekoliko mjeseci između predstavnika ove renomirane međunarodne finansijske institucije sa predstavnicima Regionalnog vodovoda. Na sastanku su razmatrani izvanredni finansijski rezultati koje je Regionalni vodovod ostvario u proteklih nekoliko godina i obostrano je iskazano zadovoljstvo zbog postignute finansijske stabilnosti do koje se došlo uspješnim i odrzivim upravljanjem krupnim izazovima sa kojima se Regionalni vodovod kontinuirano suočava. Zbog toga su visoki predstavnici banke iskazali spremnost da direktno i preko Vlade Crne Gore, podrže, kao prioritetne, realizaciju projekata ovog preduzeća, a u cilju poboljšanja ukupnog ekonomskog ambijenta Crnogorskog primorja.

Gospodin Pilo je naglasio da EBRD sa Regionalnim vodovodom i Goranom Jevrićem ima dugu i uspješnu saradnju kao i da dijele isti cilj, a to je obezbijeđivanje kvalitetne vode za Crnogorsko primorje što je od suštinske važnosti za državu koja je jedna značajna turistička destinacija. Dosadašnja saradnja sa Regionalnim vodovodom je bila veoma produktivna i ishodovala je unaprijeđenjem vodosnabdijevanja na Crnogorskom primorju. Uz navedeno, Pilo je izrazio uvjerenje da će daljim zajedničkim radom na realizaciji razvojnih projekata koje je Regionalni vodovod koncipirao, i za čiju se realizaciju pripremio institucionalnim i finansijskim osnaživanjem u posljednjih nekoliko godina, kontinuirano doprinositi poboljšanju i unaprijeđenju vodovodnog sektora u Crnoj Gori.

Direktor Regionalnog vodovoda Goran Jevrić je izrazio zadovoljstvo rezultatima sastanka i istakao da EBRD već više od deceniju podržava ovu kompaniju, te da je ista bila partner i podrška Vladi Crne Gore tokom izgradnje najvećeg infrastrukturnog projekta od obnove nezavisnosti.

„Na sastanku sam predstavio projekte za koje smo dobili podršku Vlade, nakon sastanka sa ministrima finansija i održivog razvoja i turizma, a sada i Evropske banke za obnovu i razvoj. EBRD je spremna da nastavi saradnju sa našim preduzećem, jer finansijski rezultat i stabilnost pokazuju da Regionalni vodovod može da izdrži novo kreditno zaduženje za realizaciju novih projekata“.

Jevrić je istakao da je Regionalni vodovod kandidovao nekoliko projekata i to: spajanje opštine Herceg- Novi na regionalni vodovodni sistem (ukoliko i treća tenderska procedura koja je u toku ne bude uspješno finalizovana), zatim početak realizacije druge faze regionalnog vodovodnog sistema postavljanjem 11 kilometara dugog cjevovoda na potezu od Budve do Tivta, čime će se povećati kapacitet sistema za opštine Boke sa sada raspoloživih 330 na 750 l/s, te građenje vodovodne mreže u naseljima na Crnogorskom primorju gdje ista ne postoji poput Dobrih voda i Utjehe-saopštila je Informativna služba JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar