Odbor direktora „Luke Bar“ AD usvojio finansijske iskaze

grimaldi lines

Odbor direktora «Luka Bar» AD je na svojoj prethodnoj sjednici, usvojio nekonsolidovane finansijske iskaze.

Saglasno zakonskim rokovima i zakonskoj proceduri  konstatovao da su u predmetnom, godišnjem periodu ukupni prihodi iznosili 12.306.015 eura, pri čemu su rashodi iznosili, 11.364.102 eura, čime je ostvaren ukupan rezultat, odnosno neto dobit u iznosu od 941.913 eura.

«Luka Bar» AD je u poslovnoj 2017. godini, ostvarila pretovar u iznosu od 1.700,205 tona, što je za 41% više u odnosu na uporednu 2016. godinu.

Na visinu nominalno ostvarenog rezultata u odnosu na uporedni period prethodne godine, najviše je uticao izostanak prihoda od naknade za upotrebu obale u periodu od 01.05. do 31.12.2017. godine, koja je, u istom periodu prošle godine, iznosila 756.402 eura, kao i povećanih rashoda u dijelu otpisa potraživanja od kupaca zbog nenaplativosti istih, u iznosu od 2.047.367 eura, te povećanje troškova zarada koje su dostigle iznos od 3.865.412 e (bruto), čime je, ukupno posmatrano, finansijski učinak Luke Bar ocijenjen kao zadovoljavajući.

Nadalje, Odbor direktora je na današnjoj sjednici prihvatio Izvještaj menadžmenta (na nekonsolidovanom nivou), a takodje, prihvatio i Prijedlog opšteg sporazuma izmedju Sindikata i Izvršnog menadžmenta u regulisanju medjusobnih prava i obaveza po osnovu ranije neisplaćenih zarada i drugih primanja, usaglašen izmedju strana u istom, koji je bio u fokusu Odbora direktora već duže vrijeme.

 

Luka Bar unutrašnji baner

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar