Kvar izazvan nevremenom na regionalnom vodovodnom sistemu brzo i efikasno otklonjen

priprema terena

U nedelju 4. marta u 00:15 časova, dežurna služba JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ je zahvaljujući SCADA sistemu registrovala kvar na cjevovodu u Bečićkoj plaži, nakon čega je daljinskim upravljanjem automatski obustavljen transport vode na spornoj dionici regionalnog vodovodnog sistema.

Tehnička služba Regionalnog vodovoda je obilaskom terena identifikovala tačnu lokaciju kvara i utvrdila da je uzrok izazvan pomjeranjem cjevovoda koji se nalazi na plaži zbog slabe nosivosti terena i izuzetno nepovoljnih vremenskih prilika, što je uzrokovalo naprsnuće spojnice na cjevovodu 700 mm. Sprovedene su aktivnosti na pražnjenju vode iz ugroženog dijela cjevovoda i organizovane eksterne ekipe podrške u cilju hitne realizacije aktivnosti na popravci kvara koje su podrazumijevale značajne zemljane radove, a zatim montažu nove spojnice .

identifikacija kvara pola sata nakon ponoći

Tokom noći su na lokaciju kvara dopremljene potrebne građevinske mašine, dok su radovi počeli u 06:30 i završeni su u rekordnom roku, iako se realizacija radova odvijala u nepovoljnim vremenskim uslovima zbog jakih udara vjetra i kiše. Na ovaj način stvoreni su uslovi da se već u 12 časova uspostavi redovan radni režim i na tom dijelu regionalnog vodovodnog sistema.

izgled terena nakon sanacije kvara 2

U saradnji sa lokalnim vodovodnim preduzećima je u toku radova na popravci uspostavljen režim isporuke vode koji je minimizirao uticaj na vodosnabdijevanje građana Tivta i Kotora, dok je do privremene obustave vodosnabdijevanja područja opštine Budve došlo u naselju Seoce saopšteno je iz Informativne službe JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar