XXI Festival vina i ukljeve: Titula Aligrudiću, ovacije za Dženana

vir 5

Više hiljada posjetilaca uživalo je Drugog dana XXI “Festivala vina i ukljeve” u sjajnom muzičkom programu i specijalitetima više od 60 proizvođača podrumijskog kraja. Naravno, ponajviše u vinima i sjajnom štimungu zvijezde ovogodišnje fešte u Viru, Dženana Lončarevića.

Atmosferu su jutros zagrijali sjajnimnastupom FA Rumija i KUD-a Sveti Jovan Vladimir kao i Darko Martinović, nakon kojih se na binu popeo Dženan Lončarević.

Po završetku muzičkog programa dodjeljene su nagrade i priznanja za najbolja vina.
Ove godine, u kategoriji crvenih vina šampion je Mladen Aligrudić iz Balabana a uz njega zlatne medalje osvojili su i Miloš Rajković iz Bukovika, Aleksandar Vukmanović iz Utrga, Milorad Globarević iz Draževine, Ivo Đuković iz Gluhog dola i Nikola Z. Pajović iz Seoca.

U kategoriji crvenih vina srebrne medalje osvojili su Milorad Globarević iz Draževine, Vinarija "Klisić" iz Limljana (dvije srebrne medalje), Aleksandar Vukmanović iz Utrga, Vuk Ćetković iz Beri (dvije srebrne medalje), Radovan Ljutica iz Ovtočića, Nenad Leković iz Godinja (dvije srebrne medalje), Filip Vukićević iz Beri i Arsenije Plamenac iz Boljevića.

U kategoriji bijelih vina, zlatna medalja pripala je Milošu Rajkoviću iz Bukovika, a srebrne Nikoli Z. Pajoviću iz Seoca i Filipu Vukićeviću iz Beri.

U kategoriji roze vino srebrna medalja pripala je Filipu Vukićeviću iz Beri i Milošu Rajkoviću iz Bukovika.

{galerija}obale/2017/12/vir2{/galerija}

ave tours unutrašnji

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar