Luka Bar: slobodna zona luke,potencijal i za partnere

port of bar i port of aDRIA

Delegacija Luke Bar predvodjena Izvršnim direktorom mr Zarijom Franovićem obavila je sastanak sa Izvršnim direktorom turske kompanije“Aksoy Group”, g-dinom Bahadirom Aksoy.

Vrlo uspješan sastanak održan je u Tirani, a njegova centralna tema bila je potencijalna poslovna saradnja na pretovaru žitarica, kao i obavljanje proizvodnih djelatnosti u Slobodnoj zoni Luke Bar. Direktor Franović je upoznao g-dina Aksoya sa potencijalima i modelima valorizacije postojećeg silosa za žitarice.

Zadovoljni mogućim perspektivama saradnje, predstavnici turske firme su najavili posjetu Luci Bar, za 13. novembar 2017.godine, prilikom koje će prezentovati sve svoje planove i projekte vezane za Silos za žitarice.

Istog dana, u prostorijama Luke Bar održan je sastanak Izvršnog direktora mr Zarije Franovića i njegovih saradnika sa Generalnim direktorom”China road and bridge corporation Montenegro branch” g-dinom Hei Shiqiang i menadžerkom za Marketing i investicije g-đicom Qian Yuanjing.

G-din Shiqiang predstavio je direktoru Franoviću poslovanje svoje kompanije, koja izvodi radove na izgradnji puta Bar-Boljare i kazao je da je taj posao trenutno njihov najveći prioritet i da predstavlja osnov za sve buduće saradnje i projekte u Crnoj Gori.

Zahvalivši se na posjeti i iskazanom interesovanju za poslovanje Luke Bar, direktor Franović je kazao da od dolaska na čelo Luke Bar ima misiju da nakon sagledavanja kompletne situacije u kompaniji, zajedno sa menadžmentom, valorizuje sve kapacitete i potencijale Luke, koja je na strateškoj poziciji ne samo za Crnu Goru, već i za region. On je istakao da ova godina u poslovnom smislu za Luku bila veoma uspješna, ali da je mnogo neiskorišćenih potencijala i površina za valorizovanje.

Pošto je g-din Shiqiang kazao da njegova kompanija veoma uspješno posluje u Slobodnoj zoni u Beogradu, predočene su mu sve pogodnosti i prednosti korišćenja Slobodne zone u okviru Luke Bar i prikazana je prezentacija neiskorišćenih lučkih kapaciteta i modeli njihove valorizacije.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar