Od pop-roka, irske tradicionalne muzike do hip hopa na otvaranju Ljeta sa zvijezdama!

Bus party

Na Šetalištu kralja Nikole, kod kafea Planet, večeras od 22 sata počinje tradicionalna manifestacija Turističke organizacije Bar “Ljeto sa zvijezdama”.

Prvi u seriji muzikih hepeninga donosi tri vezana koncerta – prvi će na binu bend Ničim izazvan, zatim zvijezde večeri “Ortodox Celts” i na kraju grupa Iskaz.

Sva tri benda stižu iz Srbije. Ničim izazvan je devetočlani sastav čiji članovi su iz Vrbasa, Beograda i Kule.

Grupa je osnovana 2012. godine u Vrbasu i dosada je objavila dva albuma. Regionalnu popularnost stekli su prvim singlom (O tebi), koji je proglašen za hit godine na godišnjoj listi radija B92.

Koncentrisani su na autorsku muziku sa krajnje iskrenim tekstovima inspirisanim ljubavlju, životom, raznim unutrašnjim dilemama, sukobima i svakodnevicom koja se krije iza banalnosti koja nas okružuje.

https://www.youtube.com/watch?v=W6kSg5fGwA4&index=17&list=PL_EwMOFUt5vIHZkXdbCADYe3-RlXmuq5J

Nakon “Ničim izazvanih”, na scenuizlazi jedan od kultnih srpskih bednova koji izvodi tradicionalnu irsku muziku kombinovanu sa rok elementima. Orthodox Celts je najzaslužniji za popularizaciju irske muzike u jugoistočnoj evropi zbog čega uživa internacionalnu popularnost.

https://www.youtube.com/watch?v=2nEAYRXRsyA

Poslednji na binu večeras izlazi panavački hip hop sastav Iskaz. Riječ je o jednom od najprepoznatljivijih bendova koji baštine novi talas muzike bunta .

https://www.youtube.com/watch?v=Q_rVSXWHbto

Večerašnji hepening zajednički organizuju TOB i NVO “Sinteza” u sklopumanifestacije “Party bus” koja podrazumijeva organizaciju tri koncerta.

Sve aktivnosti manifestacije će pratiti video i audio zapis, nakon čega će se u postprodukciji uraditi jedinstven aftermovie koji će na autentičan način zabilježiti pored muzičkog dijela i prirodne ljepote Crne Gore.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar