Ekipa "Žikine šarenice" u Baru, svratili i u Konobu Spila!

rts 7

Turistička Organizacija Bar zajedno sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore 24. i 26. juna je domaćin novinarskoj ekipi „RTS-a“.


Cilj njihove posjete je rad na emisiji „Žikina šarenica“ u koju je uvrštena turistička i gastronosmka ponuda Bara.

Prvog dana posjete barskoj opštini koprodukcija „RTS“-a obišla je Stari Bar i staru maslinu, upoznali su se sa tradicionalnom proizvodnjom sapuna od maslinovog ulja u suvenirnici Mire Babić, kao i specijalitetima najstarije poslastičarnice u Starom Baru „Karađuzović“. U konobi „Spilja“ svojim kamerama zabilježili su predivan enterijer rađen od maslinovog drveta.

Upriličena je i večera u konobi „Bedem“ u kojoj je vlasnik konobe govorio o pripremi tradicionalnih jela sa prostora Bara i nacionalne kuhinje.

Drugog dana posjete obišli su panoramsku rutu „Između dvije čarobne obale“ na kojoj su bili u prilici da zabilježe kadrove sa 8 prekrasnih vidikovaca: Dobra voda, Štegvaš, Livari, Murići, Godinje, Limljani, Sutorman i Tuđemili odakle se pruža impresivan pogled na neiscrpne prirodne ljepote i turističke atrakcije razuđene barske opštine.

Nakon obilaska panoramske rute, uslijedilo je krstarenje Skadarskim jezerom i ručak na plaži Pješačac gdje su gosti uživali u ukusima specijaliteta od ribe iz Skadarskog jezera pripremljene na tradicionalan način.

Koprodukcija „RTS“-a je posjetila reprezentativan privatni smještaj i vinariju Pejanović u selu Limljani, gdje su upoznati sa ruralnim turizmom koji je sve više zastupljen u crmničkoj regiji i degustirali crmničko vino sorte Vranac.

{galerija}obale/2017/6/rts{/galerija}

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar