Za još ljepše obale: Sade se palme, oleandari, tamariksi i melije!

Palme pripremljene za sadnju

Turistička organizacija Bar organizuje i ove godine akciju „Za još ljepše obale“. Za razliku od minulih akcija u okviru kojih su čišćene gradske plaže, ove godine planirana je sadnja palmi, oleandara, tamariksa i melija!

Akcija počinje sjutra u Čanju gdje će biti zasađeno 14 palmi,vrsta Tracycarpus fortunei i 33 Nerium olenadara.

Tokom narednih dana kada vremenski uslovi to dozvole, akcija će se nastaviti sadnjom 15 Tamariksa ispod hotela „Princess“ uz plažu,kao 2 melije i 4 palme vrsta Tracycarpus fortunei u Dobroj Vodi.

“Pored pomenutih Javnih preduzeća u akciju uključilo lokalno stanonivništvo i zakupci plaža koju su svojim predlozima pomogli u odabiru biljaka i u samoj realizaciji akcije. Cilj akcije je da se podigne nivo kvaliteta turističke ponude, poboljšaju uslovi boravka turista i građana, poveća svijest ljudi o zaštiti  životne sredine i  brige o njenom permanentnom očuvanju”, saopštila je direktorica TOB-a Neda Ivanović.

Ona je dodala da “imajući u vidu da plaže predstavljaju dragulje naše obale nadamo se da će naša akcija podstaći i druge da na sličan način doprinesu podizanju kvaliteta turističke ponude uređenjem priobalnog pojasa”.

I ovogodišnja akcija TOB-a “Za još ljepše obale” odvija se u saradnji sa  DOO „Komunalne djelatnosti Bar“ i JP „Morsko dobro“.

Emporio dugi

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar