FOTO: Otvoren Kalamper hotel & spa

otvaranje kalampera 21

Barska rivijera sadržajnija je od polovine aprila za ekskluzivni hotel “Kalamper spa” koji je u subotu veče otvoren u uvali Veliki pijesak u prisustvu brojnih zvanica.

Piše: Biljana Dabić

To je prvi hotel na Velikom pijesku koji će imati otvorena vrata za goste svih 12 mjeseci što znači novo poglavlje  turističke ponude u uvali između Bara i Ulcinja koja je ovim visokokategorisanim objektom dobila na atraktivnosti. Takođe, to je  prvi hotel na barskoj rivijeri sa međunarodnim ekološkim sertifikatom.

Hotel se nalazi iznad plaže, uz postojeći "Kalamper Hotel resort" i suštinski je unapređenje  turističkog kompleksa uspješne porodične kompanije “Kalamper”. Ne ostavljajući ravnodušnim zvanice na otvaranju  “Kalamper hotel& Spa” dobio je posebnu turističku zvjezdicu – najluksuzniji hotel barske rivijere.

Spoljni izgled objekta ostaje za svjedočanstvo umjeća čuvenog arhitekte Fuada Mavrića iz Ulcinja, a enterijer je doveo do savršenstva arhitekta Vlado Gugl iz Beograda .

Kompanija  "Kalamper"  je objekat izgradila  za godinu dana uz podršku Investiciono-razvojnog fonda i kreditno zaduženje po najpovoljnijim uslovima, kao firma koja je od početka na "bijeloj listi" poreskih obveznika. U izgradnju hotela uloženo je 3.000 000  eura.

“Za stvaranje uspješne firme pravi put je na prvom mjestu, sloga u porodici, na što sam posebno ponosan na moje snahe i sinove, a onda slijedi rad. To u Kalamperovićima nikada nije bio problem. Posebno sam ponosan na zaposlene u kompaniji, a to su pretežno mladi ljudi, prosječne starosti od 25 do 30 godina, vrsni menadžeri, konobari, kuvari…Mogu se pohvaliti da su svi iz barske opštine. Mladi ljudi hoće da rade kada im se stvore uslovi za to”, kazao je  Emin Mino Kalamperović, vlasnik kompanije.

“Ne samo za Bar, već i za čitavu regiju, ovo je događaj”, kazao je predsednik opštine Bar dr Zoran Srzentić otvarajući “Kalamper hotel& Spa” 

“Hoteli sa ovakvim sadržajem, sa ovakvim enterijerom i okruženjem, ne otvaraju svaki dan. Želim i siguran sam da će se gosti barske rivijere ovdje osjećati ugodno .U ime opštine Bar čestitam porodici Kalamperović otvaranje još jednog atraktivnog turističkog objekta, kazao je predsjednik opštine Bar  i obeća “ u najskorije vrijeme, uređenje pristupnog puta ovom hotelskom kompleksu”.

"Kalamper Hotel Spa" ima 25 smještajnih jedinica i sve su sa pogledom na more-   17 soba, 6 apartmana i Predsjednički lux apartmanom, konferencijsku salu opremljenu najnovijom video i audio tehnikom,   nekoliko   bazena- veliki, dječiji, đakuzi, hladan đakuzi, tursko kupatilo, saunu…

“Na krovu hotela je Lounge bar sa otvorenim bazenom.  Gosti koji preferiraju zdrave stilove života na raspolaganju umaju i teretanu sa raznim sadržajima. Za najmlađe je predviđena igraonica za zabavu i rođendanske i druge proslave. Ponudu hotela dopunjavaju privatno kupalište "Kalamper Beach", plažni bar, frizerski salon, apoteka..”, kazala je direktorka Ana Vitić, koja je naglasila da ekološki sertifikat obavezuje menadžment da čuva prirodno okruženje i resurse, a gostima osigurava najviši kvalitet usluge.

Prema riječima direktorke Vitić, ekološki hoteli imaju i bolju pozicioniranost na emitivnim tržištima.

”Nadamo se da ćemo time podstaći i naše poslovne partnere da djeluju na isti način, kako bi od Crne Gore zajedno stvarali destinaciju održivog turizma”, istakla je Vitić.

Svečano otvaranje hotela upotpunjeno je spektakularnim vatrometom, nakon kojeg je za brojne zvanice usledio zabavni program koji je krunisala muzička  zvijezda Nataša Bekvalac.

Uz zabavni program gosti su uživali u gastronomskim specijalitetima koje je sa kuvarima hotela Kalamper  spremio   kulinarski mag  Vladan Simić iz Beograda u čijim “ozbiljnim” radnim referencama su upisani vrhunski restorani Francuske, Holandije, Njemačke, Austrije, velike Jugoslavije…  klubovi zatvorenog tipa.

“Morate da volite, da biste uspjeli. Recept -  duša je na tanjiru”, kazao je Vlada koji zaslužuje posebnu priču.

{galerija}obale/2017/4/hotelkalamper{/galerija}

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar