Društvo maslinara organizuje uređenje pješačke staze u Podgradu

Maslinarski put Kascel

Društvo maslinara Bar u saradnji sa društvom za očuvanje, promociju i valorizaciju kulturne baštine područja Starog Bara – “CIVITAS” organizuje čišćenje i uređenje atraktivne pješačke staze od akvadukta niz Kašćel istočnu padinu Starog grada sve do Kajnaka odnosno “ Makine Salakovića” u Podgradu.

 Ovo predivno, za većinu Barana nepoznato područje je naše blago koje je vremenom zaraslo u korov i makiju te postalo neprohodno za Barane i mnogobrojne turiste. Stazom kojom su se Starobarani u prošlosti spuštali do rijeke više se ne može proći i ona polako nestaje.

U cilju unaprijeđenja turističke ponude, razvoja maslinarstva i očuvanja kulturne i prirodne baštine Starog Bara u subotu, 8. aprila sa početkom u 9 časova će biti organizovana prva akcija čišćenja i uređenja ove skoro zaboravljene pješačke staze.

"Pozivamao sve instirucije, organizacije lokalne uprave, nevladine organizacije i sve građane koji su spremni da daju svoj doprinos da naše okruženje bude bolje i ljepše da nam se pridruže. Uređenjem ove staze, građani Bara će dobiti novo izletište, novo mjesto za rekreaciju i druženje a turistička ponuda Bara će biti bogatija za još jedan sadržaj. Već izgrađeni maslinarski put kroz Džidžarin će dobiti svoj nastavak i direktnu vezu sa starobarskom čaršijom. U narednim fazama projekta, Društvo maslinara će ovu stazu oplemeniti i sadnicama maslina naše autohtone sorte Žutica.
Ponesite sa sobom alatku koju imate, motornu testeru, kosilicu, kosijer, kramp ili nešto slično i dođite u subotu u Stari Bar. Ako nemate baš ni jednu poljoprivrednu alatku “ponesite” dobru volju i osmjeh i dođite da se družimo i zajednički uradimo dobru stvar za naš grad!", navodise u saopštenju Društva maslinara koje potpisuje predsjednik udruženja Ćazim Alković.

{galerija}obale/2017/4/staza{/galerija}

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar