Maslinarski put Kascel

Društvo maslinara Bar u saradnji sa društvom za očuvanje, promociju i valorizaciju kulturne baštine područja Starog Bara – “CIVITAS” organizuje čišćenje i uređenje atraktivne pješačke staze od akvadukta niz Kašćel istočnu padinu Starog grada sve do Kajnaka odnosno “ Makine Salakovića” u Podgradu.

 Ovo predivno, za većinu Barana nepoznato područje je naše blago koje je vremenom zaraslo u korov i makiju te postalo neprohodno za Barane i mnogobrojne turiste. Stazom kojom su se Starobarani u prošlosti spuštali do rijeke više se ne može proći i ona polako nestaje.

U cilju unaprijeđenja turističke ponude, razvoja maslinarstva i očuvanja kulturne i prirodne baštine Starog Bara u subotu, 8. aprila sa početkom u 9 časova će biti organizovana prva akcija čišćenja i uređenja ove skoro zaboravljene pješačke staze.

"Pozivamao sve instirucije, organizacije lokalne uprave, nevladine organizacije i sve građane koji su spremni da daju svoj doprinos da naše okruženje bude bolje i ljepše da nam se pridruže. Uređenjem ove staze, građani Bara će dobiti novo izletište, novo mjesto za rekreaciju i druženje a turistička ponuda Bara će biti bogatija za još jedan sadržaj. Već izgrađeni maslinarski put kroz Džidžarin će dobiti svoj nastavak i direktnu vezu sa starobarskom čaršijom. U narednim fazama projekta, Društvo maslinara će ovu stazu oplemeniti i sadnicama maslina naše autohtone sorte Žutica.
Ponesite sa sobom alatku koju imate, motornu testeru, kosilicu, kosijer, kramp ili nešto slično i dođite u subotu u Stari Bar. Ako nemate baš ni jednu poljoprivrednu alatku “ponesite” dobru volju i osmjeh i dođite da se družimo i zajednički uradimo dobru stvar za naš grad!", navodise u saopštenju Društva maslinara koje potpisuje predsjednik udruženja Ćazim Alković.

Posljednje vijesti

Thumbnail Familija ih isprati iz Bara na dugu plovidbu , na dva „stranca“.
Više u kategorijama: More  Info  More  Info  

opstina bar 2

Jedro 320x250

cerovo

turisticka organizacija bar

kalamper

baneb novi

vodovod bar

JPMD 320

komunalno

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

AD Marina Logo

ave tours 1

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar