Putevima predaka

ekspedicija

Udruženje građana “Šestani”, u sklopu projekta “Putevima predaka”, u nedjelju 02. aprila organizovalo je planinarsku turu Stari Bar – Bijela skala. Cilj ovog samofinansirajućeg projekta je skretanje pažnje javnosti na važnost očuvanja kulturno-istorijskog nasljeća, afirmaciju turističkih potencijala i očuvanje životne sredine.

Drevni put preko grebenskog prevoja Bijela skala, čije postojanje se vezuje za nastanak Starog Bara, nekada je predstavljao najznačajniju komunikaciju za žitelje zarumijskih sela. Zadnja rekonstrukcija ovog putnog pravca izvršena je tokom 30-tih godina prošlog vijeka i trenutno su vidna ozbiljna oštećenja ove najučestalije planinarske rute. Ova svojevrsna kombinacija antrpogenog i prirodnog dobra jedan je od najljepših i najprepoznatljivijih lokaliteta na području opštine Bar.

U nastavku projekta “Putevima predaka” članovi Udruženje građana “Šestani” i zainteresovani građani pohodiće planinske vrhove Rumije i Golika, planinske prevoje koje vode u pravcu Čukulera i planinarske staze od Livara, preko Briski do gornjošestanskih sela i lokaliteta Podvrat, najvećeg maslinjaka na obali Skadarskog jezera-javili su nam iz udruženja.

{galerija}obale/2017/4/necko{/galerija}

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

stara carsija

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar