Halo Njujork: Barani na okupu u kafeu Plaza!

barani u njujorku

Moji ponoćni FB razgovori u evropskoj zoni funkcionišu OK. No kako razgovarati sa prijateljima u drugoj vremenskoj zoni, sa Baranima u Americi, recimo u Njujorku? E tu se danas tajming sam namjestio. Ono zeleno, desno, tačkica, ding-dong, poruka je tu. Počinje naša “transatllanska” priča.

 Piše: Anto Baković 

“Nedeljni pozdrav za Jedro i Anta od Barana iz Njujorka. Evo nas na lokaciji Astorija - Njujork, kafe “Plaza“ našeg sugrađanina Saše Femića“.

Stiže odmah i fotka - selfi ekipe. Za one koji ih ne poznaju, da ih predstavim, s lijeva na desno:  zubar Marko Vuksanović, Peđa Tomašević, Jovica Lukačević, Vlatko Tomašević, Saša Femić i Danilo Obradović. 

Šta reći, milo mi  je da su se sjetili mene i Jedra. Jedro prate, znam, ovaj portal je jedan od prozora Bara u svijet. “Hvala”, velim i dodajem “otpozdrav svima”, i ono starobarski - daleko su, pa ko velim da ponudim “jednu virtuelnu turu od mene”  haj, haj. 

 Ko  iz  topa, stiže  poruka: “Može! Samo tren, poslaćemo ti račun”.

Ne prođe malo stiže i račun: “Ovo što pijemo je 68.90 dolara pa reguliši to kralju”, piše Vlad Tomašević. 

“Držim drugare Barane na okupu, kao ambasador dobre volje sam”, nastavlja u šali.

Vidim ja, sa Amerikancima nema šale, dovoljno je reći dil i posao je sklopljen, pa brže bolje ukucavam. “Primio račun k znanju. OK, može li na kredit ili na odloženo?” 

"Može sve za tebe, bićemo žiranti pomoći ćemo što god treba. Pozdrav od Barana iz Njujorka, kao što ti pišeš - haj, haj”, uzvraća Vlad.

Ne tako davno, putovala su pisma duga dugo - a sada tren, i čitaš i vidiš, i dobiješ račun… razmišljam isključujući se sa Fejsbuka.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar