FOTO: Švedski revolucionarni izum stigao u Bar!

Postavlajnje 1

Kada su problem održavanja teniskih terena krajem prošlog vijeka riješili izumom i potom proizvodnjom specijalne podne obloge, u švedskoj kompaniji Bergo nisu mogli da pretpostave da će njihov revolucionarni proizvod uskoro početi da se koristi kao podloga za podove u baštama, košarkaške i druge sportske terene, terase, ugostiteljske objekte, igrališta, fitness vježbaonice, dječje igraonice, putničke brodove, čak i garaže...

Ova podna obloga našla je svoje mjesto na mnogim javnim i privatnim objektima i prostorima poput košarkaškog terena slavnog grčkog košarkaša Vasilisa Spanoulisa u Beogradu, košarkaškog kampa bivšeg Partizanovog centra Miroslava Pecarskog na Zlatiboru, mnogobrojnih ugostiteljskih objekata u regionu, fudbalskom terenu u Tuzli koji je donirao Asmir Begović itd. Arena Reala u Madridu takođe je postavljena na ovim podlogama...

Angažovanjem dva Baranina ove podloge počeće uskoro da osvajaju sportske terene i bašte ugostiteljskih objekata i brojne turističke i poslovne objekte u gradu pod Rumijom.  Riječ je o Marku Dabanoviću i Sergeju Periću čija firma Monte Glow je nedavno postala eksluzivni uvoznik i distributer ovih podloga. Njih dvojica u razgovoru za Jedro kažu da će se "revolucija" koju su donijele ove podloge, uskoro osjetiti i u našem gradu.


“Višenamjesnke podne obloge švedske kompanije Bergo flooring su veoma brzo postale popularne širom svijeta zahvaljujući jedinstvenom dizajnu i jednostavnoj ugradnji. Ovaj poizvod je za kratko vrijeme dobio mnogo prestižnih nagrada za dizajn i funkcionalnost, između ostalog na sajmu u Hanoveru 2014,tehničkom fakultetu u Geteborgu itd. Podloga za tenis je priznata od ITF-a kao medium-fast podloga, odobrena od Ministarstva za hranu i ljekove SAD... S obzirom na to kako su u svijetu reagovali na ovaj poizvod, vjerujemo da će on brzo osvojiti i Bar, podrazumijeva se i Crnu Goru”, kaže za Jedro Sergej Perić.

https://www.youtube.com/watch?v=zUIgeRI84Fo

On objašnjava da je posebna prednost ove nove generacija podnih obloga to što se veoma lako postavljaju.

“Podne obloge Bergo se postavljaju bez šarafa, lijepljenja... po modelu klik-klak. To im je samo jedna od prednosti, a poseban kvalitet je što jako dugo traju pa imaju garanciju od 10 godina. U praksi se pokazalo da traju i preko 20 pa i 30 godina jer su otporne na sve klimatske uslove i trpe velika opterećenja (250-800 tona po metru kvadratnom)”, objašnjava Perić.

Marko Dabanović dodaje da podloge mogu biti u bojama koje poželi kupac.

“Postoji i mogućnost štampe na punim pločicama što je idealno za reklamu svih mogućih brendova .Više vrsta dizajna u zavisnosti od modela-šupljikave (pogodne za vanjske prostore tipa terase restorana, hotela jer se ne prave lokve od kiše pošto imaju dobru drenažnu sposobnost, pogodne su za površine oko bazena jer ne dolazi do klizanja, pune pločice (idealne za show room-ove, auto salone, konferencije, enterijere domaćinstava, hotela)...”, kaže naš sagovornik.

https://www.youtube.com/watch?v=VdZWT2O5_-M

Dabanović naglašava da je prema ispitivanju tehničkog fakulteta iz Geteborga utvrđeno da ove odloge pozitivno utiču na kičmu i zglobove.

“Zbog toga su idealne za izgradnju sportskih terena, košarkaških, odbojkaških, fudbalskih, teniskih... Ujedno su dobar toplotni i zvučni izolator, nisu toksične - odobrene su od strane FDA (Ministarstvo za hranu i ljekove SAD) i napravljene su od antibakterijskog materijala”, zaključuje Dabanović.

{galerija}obale/2017/3/bergo{/galerija}

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar