spirit alegra 1

Juče,na Dan opštine Bar, po lijepom vremenu, na zadovoljstvo gradjana koji su uplovljenje broda posmatrali sa obale, u Port of Adria uplovio je brod Norwegian Spirit, kompanije Norwegian Cruise Line.

Bilo je to iznenadjenje za mnoge Barske ljude iz svijeta pomorstva znajući šta se dešava u svijetu sa cruising industrijom zbog pandemije Koronavirusa. Veliki broj brodova je na vezu, ne plove , pa je uspjeh zaposlenih u pomorskoj privredi kada jedan ovakav brod odluči da raspremu provede na vezu u Baru.

Aleksandar Vukic, iz Allegra Montenegro, koja vrši kompletnu agenturu broda od dolaska do odlaska iz akvatorija Bara, kazao je:

Nacionalnom kordinacionom tjelu /NKT/, Ministarstvu pomorstva i saobraćaja, i Upravi pomorske sigurnosti dugujemo zahvalnost za efikasno I brzo rješavanje svih procedura i dozvola.

spirit alegra 2

Na brodu i oko broda biće ispoštovane sve mjere koje je predložio ili doneo NKT.
Brod ima ukrcana 135 članova posade i nema putnika. Da bi se ispoštovale sve mjere u ovoj situaciji koja je trenutno jako teška u Crnoj Gori, posada i niko sa broda neće napuštati brod, čitavo vrijeme će biti na brodu i neće smjeti da izlaze.

Kompanija NCL potpisala je i dogovorila protokol sa Ministarstvom saobraćaja i pomorstva oko svih pravila koje je nalozilo NKT, koja se u potpunosti moraju ispoštovati i biti sprovedena.

U vremenu krize i neposlovanje postoje u ovom dolasku broda i ekonomske pozitivne stvari, a to je da će službe u Crnoj Gori, državne i privatne imati solidnu, mogu kazati i veoma dobru materijalnu korist od dolaska ovog krusera..

spirit alegra 3

Drago mi je da se na Dan opstine, Bar,Bar postavio na mapu turizma i da će svi u svijetu čuti šta se desilo. Ovo je podstrek svima nama da za sledeću turističku sezonu, danas vidimo da se stvari pomalo pomjeraju i da će biti bolje.
Svima u kompaniji Allegra Montenegro je drago je da se jutros brod oglasio brodskim sirenama uplovljavajući u Barsku luku i po slikama koje stižu sa svih društvenih mreža i porukama, vidi se da je ipak ljudima milo u ovoj teškoj situaciji da se desilo nešto dobro u pomorskoj privredi Bara i Crne Gore.

Posljednje vijesti

Thumbnail U periodu od 22. do 26.januara, područje Crne Gore će dominantno biti pod uticajem ciklonske...
Više u kategorijama: Info  Obale  More  Obale  

jedro opstina bar

Jedro 320x250

cerovo iskra

turisticka organizacija bar

kalamper

stara carsija

vodovod bar

AD template klikom do plaze 1

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

ave tours 2020

Klime Baković

professional partners

djokic

Logo MPF

tobar