Koronavirus i istraživanje nafte na južnom Jadranu

plovilo

Dinamika istražnih aktivnosti nafte i gasa u crnogorskom podmorju zavisiće od razvoja situacije na okolnost pandemije korona virusa, saopšteno je iz Uprave za ugljovodonike.

Predstavnici Uprave su kazali Dnevnim novinama da mnogi podizvođači koji su dio lanca neophodnih aktivnosti u vezi sa planiranim bušenjem, nijesu u mogućnosti da doputuju u Crnu Goru.

Prvo istraživanje nafte i gasa, koje je realizovano krajem 2018. godine, povjereno je italijansko-ruskom koncesionaru Eni-Novatek.Oni su objasnili i da je sjedište Enija, operatora koji bi trebalo da obavi istražno bušenje, u Lombardiji epicentru koronavirusa.

“U ovom trenutku je teško dati odgovor na to pitanje, imajući u vidu da se situacija u svijetu, pa i u Crnoj Gori, mijenja iz dana u dan. U cilju suzbijanja pandemije virusa Covid-19 zatvorene su granice, ograničeno kretanje, redukovana poslovna aktivnost i ništa od toga ne ide u prilog nijednom biznisu u Crnoj Gori, pa ni istraživanju nafte i gasa. Prvo istražno bušenje u crnogorskom podmorju zavisi od više faktora, koji su u ovom trenutku neizvjesni”, kazali su Dnevnim novinama u Upravi.

.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar