Pravila za ribolov na moru dok traje pandemija Coronavirusa

moj kontejner

Sportski klubove Saveza za sportski ribolov na moru Crne Gore, dobili su obavještenje vezano za obavljanja ribolova iz čamca a u novonastaloj situaciji vezanoj za pandemiju Corona virusa .

Na snazi je naredba o zabrani isplovljavanja/uplovljavanja u luke i marine a da bi se vršila efikasna kontrola svih plovila na koje se ne odnosi predmetna zabrana , potrebno je da svaki sportski ribolovac, prije isplovljavanja obavi sledeće:

Najaviti putem sms-a ili na drugi način, nadležnoj plovnoj jedinici ( Herceg Novi , Budva i Bar), registarsku oznaku plovila, zatim brojeve dozvola za ribilov lica koji će obavljati ribolov iz plovila.

U plovilu s kojim se obavlja ribolov mogu biti maksimalno dvije punoljetne osobe.

Zabranjeno je isplovljavane plovilom iz jedne Opštine i uplovljavanje i pristajanje u drugu Opštinu.

Ove mjere su obavezujuće za sve i svi prekšioci će snositi zakonski predviđene sankcije –saopšteno je iz Saveza za Sportski ribolov na moru.

Barska granična policija već je dala obavještenje da su nosioci dozvole “veliki privredni ribolov” i “mali privredni ribolov” prije isplovljenja/uplovljenja dužni da se jave nadležnoj stanici granične policije. Tom prilikom, ribari trebaju saopštiti naziv/registarske oznake plovila i broj dozvole za veliki ili mali privredni ribolov.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar