uups 1

Pomorsko operativni centar Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama je danas primio u 12.48 časova  MEDICO poziv sa katamarana ''ELENA''.

Katamaran “Elena” dužine 12 metara, sa dva člana posade (ruski i crnogorski državljani), koji je plovio iz Španije ka Porto Montenegru, da jedan član posade ruski državljanin ima zdravstvenih problema i traže hitnu medicinsku pomoć i evakuaciju bolesnog člana posade.

uups 2
Udaljenost katamarana od Barske luke je bila u trenutku poziva 25 nautičkih milja.
Pripadnici UPSUL zajedno sa tročlanim ljekarskim timom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć iz Bara, se odmah uputila ka katamaranu. Katamaranu je sa Pomorsko operativnog centra naloženo da usmjeri plovilo ka Baru kako bi se evakacije što prije obavila.

uups 3

Nakon sat vremena i konstantne komunikacije između Pomorsko operativnog centra, spasilačkog čamca SAR-1 i katamarana, ljekarski tim ZHMP je pružao medicinske savjete, došlo se do pozicije katamarana gdje je pacijent pregledan.

U 1425 časova je pacijent ukrcan na spasilački čamac i uputio se ka luci Bar, gdje će ga preuzeti predstavnici ZHMP. Svo vrijeme akcije su bili obavješteni o dešavanjima Lučka kapetanija Bar i Sektor granične policije - Regionalni centar ''Jug''.

Posljednje vijesti

Thumbnail Episkopski savjet SPC u CG saopštio je da je na snazi privremeno odlaganje molebana zbog...
Više u kategorijama: Info  Obale  Info  Obale  Info  

opstina bar 2

Jedro 320x250

Jedro baner huppe

turisticka organizacija bar

kalamper

stara carsija

vodovod bar

JPMD 320

komunalno

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

AD Marina Logo

ave tours 1

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar