artem 225

Juče je u „Port of Adria“ –Bar uplovio prvi kruzer u ovogodišnjoj sezoni.

U pitanju je brod “Artania”, njemačke kompanije „Phoneix Reisen“ sa kojim je i zatvorena prošlogodišnja kruzing sezona. Ovom prilikom u saradnji Turističke organizacije Bar i „Port of Adria“ organizovan je svečani doček, pa su gosti sa kruzera uživali u crnogorskim specijalitetima (domaćim priganicama, medu, siru, crmičkom vinu i rakiji).

artem 94

Folklorni ansambl „Rumija“ iz Bara svojim nošnjama i plesnim izrazom plijenili su pažnju gostiju predstavljajući tradiciju ovog podneblja. Na šetalištu kod „Nultog kilometra“ je bio postavljen info pult Turističke organizacije Bar na kojem su gosti mogli dobiti informacije, mape grada kao i propagandni materijal naše opštine, a NVO „Klaster turizma i kreativne industrije Bar“ se i ovog puta uključila u organizaciju dočeka pa su gosti bili u prilici da kupe i tradicionalne suvenire i rukotvorine iz Bara.

artem 217

Direktor TO Bar, Emil Kukalj je izrazio zadovoljstvo što je Bar i ove godine kruzing destinacija, i naglasio da je dolazak broda “Artania” koji je u Baru po prvi put ove godine i doveo oko 1000 putnika i preko 500 članova posade, znak da će i ova sezona biti uspješna.

„Mi smo još uvijek nova destinacija. Neophodno je da radimo na kruzing strategiji u cilju razvijanja jedinstvenog proizvoda, doživljaja i iskustva kao i na daljoj diversifikaciji proizvoda kako bi pridobili nove i zadržali postojeće kompanije. U tom smislu je i formiran odbor koji će se u okviru Koordinaciong tijela za praćenje tursitičke sezone baviti isključivo kruzing promlematikom“, izjavio je direktor Emil Kukalj, direktor Turističke organizacije Bar.

artem 202

“Veliko je zadovoljstvo baviti se ovim poslom danas, kada imamo podršku lokalne uprave i kompletne barske privrede. Vjerujem da svi danas u Baru, a i širom Crne Gore, razumiju šansu koju Bar ima kao kruzing destinacija. Danas se sa lakoćom dogovaramo o svim detaljima, organizacija je bolja i lakša, primjećujem da se i ponuda grada prilagođava ovoj novoj šansi koju imamo. Nesporno je da je „Global Ports Holding“ presudno uticao na pozicioniranje Bara na mapi kruzing destinacija, i sretni smo zbog toga.

artem 196

Nastavljamo nesmanjenim intenzitetom da promovišemo Bar, podižemo standarde usluge tako da možemo da prihvatimo i manje brodove i one koji pripadaju novim generacijama sa nekoliko hiljada putnika poput „Norveške zvijezde“ koji smo ugostili prije dvije godine. “ izjavila je Tanja Novović, Koordinatorka za PR i kruzing aktivnosti u kompaniji Port of Adria.

art 1

Pored njemačkih, Bar i Port of Adria će ove godine biti domaćini i turistima sa kruzera britanske kompanije Marella Cruises, španske kompanije Pullmantur i francuske kompanije CroisiEurope. Do kraja sezone, u Port of Adria se očekuje još 16 kruzera, ukupno 17 sa oko 23.000 putnika.

Port of Adria