UPS dobila plovilo vojnih karakteristika

ups br 1

Uprava pomorske sigurnosti (UPS) dobila je plovilo, vojni čamac- zodijak , devet metara dužine koje u opremi ima i moćnu termo-vizijsku kameru.

To je, kako ističu u Upravi, najsavremeniji čamac koji do sada ima UPS. Vrijednost plovila je 220.000 evra

Piše: Biljana Dabić

Sredstva je donirala Agencija za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore, a plovilo je danas uručeno Upravi pomorske sigurnosti u Baru
-Savremeno plovilo koje može da isplovi na stanje mora pet i Boforove skale osam. Koriste ga mnoge vojne institucije na svijetu. Akcija se skraćuje vremenski za 40 % , ranije je od Bara do Budve trebalo 50 minuta, a ovim čamcem službenici UPS stižu za 25-30 minuta od prijema poziva. Plovilo ide 50 nautičkih milja, duplo brže od plovila koje ima UPS , kazao je načelnik Odjeljenje za nadzor i kontrolu pomorskog saobraćaja Žarko Lukšić dodajući da je UPS u procesu nabavke specijalne, profesionalne opreme za spasioce i ronioce.

ups br 5

--Planirani su specijalni treninzi za spasioce u maju mjesecu, kazao je Lukšić.

Direktor UPS Safet Kočan kaže da ova služba djeluje 24 časa dnevno.

ups br 3

-Redovno servisiramo plovila i vršimo obuku spasioca, kazao je Kočan.

Uručenju plovila u Baru prisustvovao je ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković

ups br 4

-Država prati potrebe građana. Svakodnevno smo svjedoci koliko je ekcesnih situacija, koliko je potrebno intervencija. Bez ozbira koliko sposobno ljudstvo imamo, ako tehnički nije opremljeno ne može doći do intervencije i spasavanja života, kazao je Nurković izražavajući zadovoljstvo kako je UPS uspješno realizovala akciju spašavanja dva njemačka državljana u ponedeljak veče.

ups br 2

-To daje imidž našoj državi kao bezbjednoj destinaciji. Ovo je kontinuitet saradnje između Agencija za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore i Uprave pomorske sigurnosti. Agencija već dvije godine obezbjeđuje sredstva donacije koja na ovaj način upotrebljavamo.Pored plovila nabavljena je kamera koja ima mogućnost da snimi plovilo u noćnim uslovima na udaljenosti od četri kilometra, odnosno čovjeka na udaljenosti od dva kilometra. Uz dobru obuku, kompletne posade na brodu, tehničku opremljenost možemo vršiti intervencije koje znače spašavanje života ljudi, kazao je Nurković ističući da se radi o kontinuitetu opremanja službe

Luka Bar unutrašnji baner

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar