Turisti sa kruzera 2018

Uplovljavanjem kruzera “La Belle de l’Adriatique” francuske kompanije CroisiEurope danas zvanično počinje kruzing sezona u Baru koja će trajati do polovine oktobra.


Po broju kruzera, dvadeset sedam, koji će po najavama u Bar dovesti preko 26.000 turista, kruzing sezona 2019.je rekordna u gradu pod Rumijom.

Piše: Biljana Dabić

Prvi kruzer uploviće u luku Bar, kao nikada do sada u zimskom mjesecu- 20.februara.

Turistička organizacija Bar, kompanija Barska plovidba i Klaster turizma i kreativne industrije će za ovu priliku pripremiti tradicionalni doček za goste sa kruzera sa početkom u 8 sati na platou ispred graničnog prelaza Luka Bar.

Brod“La Belle de l’Adriatique” , 111 metara dužine može primiti oko 200 putnika, ima oko 50 članova posade.

Tokom februara, marta i aprila kruzeri “La Belle de l’Adriatique” pristajaće na gat 5. a praktično je nastavak saradnje između kompanija Barska plovidba i Atlantagent iz Dubrovnika, na bazi subagenture, zatim poslova prihvata i otpreme broda kao i poslova logistike u barskoj luci.

U februaru u Bar će dva puta uploviti “La Belle de l’Adriatique”, u martu su najavljena četri dolaska ovog putničkog broda (srijedom). Tokom aprila planirana su dva uplovljavanja “La Belle de l’Adriatique”.
Podsjetimo, kruzing turizam počeo se razvijati u Baru dolaskom turskog Global Ports Holdinga, u čijem vlasništvu je Port of Adria. Dok je prošle godine kruzing sezona u Port of Adri počela u junu, za 2019. godinu iz ove kompanije, takođe, najavljuju raniji početak

Već u aprilu na gat kompanije Port of Adria uploviće kruzer “Artania” njemačke kompanije “Phoenix Reisen” jedan od 16 većih kruzera kojim će turisti dolaziti u Bar . Osim njemačke kompanije na gatove Port of Adria i ove godine uplovljavaće kruzeri 'Horizon'' španske kompanije Pullmantur, i ''Marella Celebration '' britanske kompanije Marella Cruises.

Kapaciteti ovih brodova su oko 2.000 putnika i po nekoliko stotina članova posade.

Od prošle godine Klaster turizma i kreativne industrije upotpunio je turistima sa kruzera sadržajnost ponude u Baru

 

optotim

Posljednje vijesti

Thumbnail Dobitnik Nagrade za doprinos dijaspore je fondacija „HEMIIAS“, čiji je osnivač poznati...
Više u kategorijama: Info  Kolumna  Sport  Info  

jedro opstina bar

Jedro 320x250

cerovo iskra

turisticka organizacija bar

kalamper

stara carsija

vodovod bar

AD template klikom do plaze 1

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

ave tours 2020

Klime Baković

professional partners

djokic

Logo MPF

tobar