Turisti sa kruzera 2018

Uplovljavanjem kruzera “La Belle de l’Adriatique” francuske kompanije CroisiEurope danas zvanično počinje kruzing sezona u Baru koja će trajati do polovine oktobra.


Po broju kruzera, dvadeset sedam, koji će po najavama u Bar dovesti preko 26.000 turista, kruzing sezona 2019.je rekordna u gradu pod Rumijom.

Piše: Biljana Dabić

Prvi kruzer uploviće u luku Bar, kao nikada do sada u zimskom mjesecu- 20.februara.

Turistička organizacija Bar, kompanija Barska plovidba i Klaster turizma i kreativne industrije će za ovu priliku pripremiti tradicionalni doček za goste sa kruzera sa početkom u 8 sati na platou ispred graničnog prelaza Luka Bar.

Brod“La Belle de l’Adriatique” , 111 metara dužine može primiti oko 200 putnika, ima oko 50 članova posade.

Tokom februara, marta i aprila kruzeri “La Belle de l’Adriatique” pristajaće na gat 5. a praktično je nastavak saradnje između kompanija Barska plovidba i Atlantagent iz Dubrovnika, na bazi subagenture, zatim poslova prihvata i otpreme broda kao i poslova logistike u barskoj luci.

U februaru u Bar će dva puta uploviti “La Belle de l’Adriatique”, u martu su najavljena četri dolaska ovog putničkog broda (srijedom). Tokom aprila planirana su dva uplovljavanja “La Belle de l’Adriatique”.
Podsjetimo, kruzing turizam počeo se razvijati u Baru dolaskom turskog Global Ports Holdinga, u čijem vlasništvu je Port of Adria. Dok je prošle godine kruzing sezona u Port of Adri počela u junu, za 2019. godinu iz ove kompanije, takođe, najavljuju raniji početak

Već u aprilu na gat kompanije Port of Adria uploviće kruzer “Artania” njemačke kompanije “Phoenix Reisen” jedan od 16 većih kruzera kojim će turisti dolaziti u Bar . Osim njemačke kompanije na gatove Port of Adria i ove godine uplovljavaće kruzeri 'Horizon'' španske kompanije Pullmantur, i ''Marella Celebration '' britanske kompanije Marella Cruises.

Kapaciteti ovih brodova su oko 2.000 putnika i po nekoliko stotina članova posade.

Od prošle godine Klaster turizma i kreativne industrije upotpunio je turistima sa kruzera sadržajnost ponude u Baru

 

optotim

Posljednje vijesti

Thumbnail Sve je spremno za premijeru predstave “Balkanska carica“ koja je najavljena za ponedeljak u Starom gradu...
Više u kategorijama: Art  Obale  Info  

porez bar me

Jedro 320x250

rel ton

AD Marina Logo

baneb reklama

JPMD 320

porez bar

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

baneb jedro

TO BAR

ave tours 1

Klime Baković

djokic

baner Adria

Logo MPF

tobar