Danas zvanično otvaranje kruzing sezone u Baru

Turisti sa kruzera 2018

Uplovljavanjem kruzera “La Belle de l’Adriatique” francuske kompanije CroisiEurope danas zvanično počinje kruzing sezona u Baru koja će trajati do polovine oktobra.


Po broju kruzera, dvadeset sedam, koji će po najavama u Bar dovesti preko 26.000 turista, kruzing sezona 2019.je rekordna u gradu pod Rumijom.

Piše: Biljana Dabić

Prvi kruzer uploviće u luku Bar, kao nikada do sada u zimskom mjesecu- 20.februara.

Turistička organizacija Bar, kompanija Barska plovidba i Klaster turizma i kreativne industrije će za ovu priliku pripremiti tradicionalni doček za goste sa kruzera sa početkom u 8 sati na platou ispred graničnog prelaza Luka Bar.

Brod“La Belle de l’Adriatique” , 111 metara dužine može primiti oko 200 putnika, ima oko 50 članova posade.

Tokom februara, marta i aprila kruzeri “La Belle de l’Adriatique” pristajaće na gat 5. a praktično je nastavak saradnje između kompanija Barska plovidba i Atlantagent iz Dubrovnika, na bazi subagenture, zatim poslova prihvata i otpreme broda kao i poslova logistike u barskoj luci.

U februaru u Bar će dva puta uploviti “La Belle de l’Adriatique”, u martu su najavljena četri dolaska ovog putničkog broda (srijedom). Tokom aprila planirana su dva uplovljavanja “La Belle de l’Adriatique”.
Podsjetimo, kruzing turizam počeo se razvijati u Baru dolaskom turskog Global Ports Holdinga, u čijem vlasništvu je Port of Adria. Dok je prošle godine kruzing sezona u Port of Adri počela u junu, za 2019. godinu iz ove kompanije, takođe, najavljuju raniji početak

Već u aprilu na gat kompanije Port of Adria uploviće kruzer “Artania” njemačke kompanije “Phoenix Reisen” jedan od 16 većih kruzera kojim će turisti dolaziti u Bar . Osim njemačke kompanije na gatove Port of Adria i ove godine uplovljavaće kruzeri 'Horizon'' španske kompanije Pullmantur, i ''Marella Celebration '' britanske kompanije Marella Cruises.

Kapaciteti ovih brodova su oko 2.000 putnika i po nekoliko stotina članova posade.

Od prošle godine Klaster turizma i kreativne industrije upotpunio je turistima sa kruzera sadržajnost ponude u Baru

 

optotim

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar