camacc

Crnogorska policija je od kolega iz Njemačke danas primila donaciju vrijednu 44.500 eura.

Riječ je o pet novih mobilnih čitača dokumenata „Regula 7308“. U pitanju je najsavremenija oprema koju će koristiti službenici Sektora granične policije za poslove graničnih provjera na graničnim prelazima I i II kategorije. Vrijedna oprema, koja se koristiti na graničnim prelazima, službenicima granične policije će omogućiti brže i efikasnije provjere u cilju postizanja što boljih rezultata u borbi protiv svih oblika prekograničnog kriminala.

Protokol o primopredaji donirane opreme potpisali su pomoćnik direktora Uprave policije Crne Gore za Sektor granične policije Vesko Damjanović i oficir za vezu Savezne policije Njemačke Oliver Has. Sastanku su prisustvovali glavni policijski inspektor u Odsjeku za operativni rad i analizu rizika Sektora granične policije Petar Šestović i asistent oficira za vezu Olivera Hasa, Edin Bojić. Pomenuta oprema je Upravi policije Crne Gore donirana od strane Savezne policije Ministarastva unutrašnjih poslova SR Njemačke.

Pomoćnik direktora Uprave policije Vesko Damjanović izrazio je zahvalnost na vrijednoj donaciji. On je istakao da vjeruje da će ova oprema doprinijeti znatno bržim i efikasnijim graničnim provjerama a što će poseban značaj imati za prevenciju i suzbijanje prekograničnog kriminala i svih vrsta nezakonitosti.

Oficir za vezu Oliver Has izrazio je zadovoljstvo zbog još jedne realizovane aktivnosti od značaja za našu policiju i istakao da su crnogorska i njemačka policija partneri koji imaju izuzetan profesionalni odnos.

U narednom periodu MUP SR Njemačke je planirao da Upravi policije donira vrijednu specijalističku opremu ali i da realizuje niz ciljanih obuka koje će se prije svega odnositi na obučavanje službenika Sektora granične policije po pitanju pregleda – pretresa različitih vrsta plovila sa posebnim akcentom na kategoriju luksuznih plovila, kao i obuke koje se odnose na otkrivanje falsifikovanih dokumenata.

Posljednje vijesti

Thumbnail U periodu od 22. do 26.januara, područje Crne Gore će dominantno biti pod uticajem ciklonske...
Više u kategorijama: Info  Obale  More  Obale  

jedro opstina bar

Jedro 320x250

cerovo iskra

turisticka organizacija bar

kalamper

stara carsija

vodovod bar

AD template klikom do plaze 1

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

ave tours 2020

Klime Baković

professional partners

djokic

Logo MPF

tobar