plovilo

Tenderska dokumentacija za novi tender za istraživanje nafte i gasa u crnogorskom podmorju je pripremljena i očekuje se da taj tender bude objavljen do kraja ove godine, rečeno je zvanično podgoričkim “Vijestima” u Ministarstvu ekonomije.


Taj tender ne uključuje prava proizvodnje nafte, već će kompanije koje budu radile istraživanje dobijene podatke nuditi na prodaju naftnim kompanijama.

Time je jasno stavljeno do znanja da je država u namjeri da istraživanja sprovede do kraja,a da uporište nalazi i u činjenici da je Institut za biolgiju mora- Kotor,naša najveća i najelitnija institucija po po pitanju „morskih tema“ nedvosmisleno iznela stav da pomenuta istraživanja ne štete podmorju,ribama i drugom živom morskom svijetu u Jadranu.

Institut za biologiju mora iz Kotora danas je organizaciona jedinica Univerziteta Crne Gore i jedina naučno-istraživačka ustanova u zemlji koja se bavi zaštitom i izučavanjem Jadranskog mora. Zapošljava 34 osobe, od čega 12 doktora nauka i ima 6 studenata doktorskih studija u okviru zaposlenih.

U Institutu na nedavnoj proslavi 55 godina od osnivanja, rečeno je da su kadrovski spremni da odgovore na sve izazove nauke i još više ojačaju naučnu misao u Crnoj Gori,te da svojim stručnim znanjem doprinesu održivom koriščenju Jadranskog mora za dobro budućih generacija.

 

paskuci

ViM BANER

Jedro 320x250 

AD Marina Logo

baneb reklama

 baneb jedro

  optotim nova adresa 320

Klime Baković

ave tours 1


JPMD 320

Luka Bar unutrašnji baner

baner Adria

  baneb jedro

 

Posljednje vijesti

Thumbnail Kad čovjek voli posao koji radi ne broji godine, ni života, niti staža.
Više u kategorijama: Obale  More  Obale  Info  

baneb reklama

 baneb jedro

regionalni vodovod novi

 Klime Baković


ave tours 1


Luka Bar unutrašnji baner

 

 

 

 

  Logo MPF

 tobar

 

Kolumnisti