plovilo

Tenderska dokumentacija za novi tender za istraživanje nafte i gasa u crnogorskom podmorju je pripremljena i očekuje se da taj tender bude objavljen do kraja ove godine, rečeno je zvanično podgoričkim “Vijestima” u Ministarstvu ekonomije.


Taj tender ne uključuje prava proizvodnje nafte, već će kompanije koje budu radile istraživanje dobijene podatke nuditi na prodaju naftnim kompanijama.

Time je jasno stavljeno do znanja da je država u namjeri da istraživanja sprovede do kraja,a da uporište nalazi i u činjenici da je Institut za biolgiju mora- Kotor,naša najveća i najelitnija institucija po po pitanju „morskih tema“ nedvosmisleno iznela stav da pomenuta istraživanja ne štete podmorju,ribama i drugom živom morskom svijetu u Jadranu.

Institut za biologiju mora iz Kotora danas je organizaciona jedinica Univerziteta Crne Gore i jedina naučno-istraživačka ustanova u zemlji koja se bavi zaštitom i izučavanjem Jadranskog mora. Zapošljava 34 osobe, od čega 12 doktora nauka i ima 6 studenata doktorskih studija u okviru zaposlenih.

U Institutu na nedavnoj proslavi 55 godina od osnivanja, rečeno je da su kadrovski spremni da odgovore na sve izazove nauke i još više ojačaju naučnu misao u Crnoj Gori,te da svojim stručnim znanjem doprinesu održivom koriščenju Jadranskog mora za dobro budućih generacija.

 

paskuci

Posljednje vijesti

Thumbnail Slot u avio saobraćaju označava dozvoljeno vreme sletanja i poletanja, koje avi kompanija ima na...
Više u kategorijama: Info  Kolumna  Sport  Info  

jedro opstina bar

Jedro 320x250

cerovo iskra

turisticka organizacija bar

kalamper

stara carsija

vodovod bar

AD template klikom do plaze 1

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

ave tours 2020

Klime Baković

professional partners

djokic

Logo MPF

tobar